Notícies més llegides



Catalunya


Catalunya

Puigdemont deixa en suspens la declaració d’independència

Catalunya  -  10/10/2017  -  21:24

El president de la Generalitat dóna validesa als resultats de l’1-O però prefereix obrir un període de diàleg


Parlament / Ruben Moreno

Parlament / Ruben Moreno



Desconcert al Parlament de Catalunya. Avui estava tot preparat perquè el president Carles Puigdemont declarés la independència de Catalunya amb l’aval dels resultats assolits el passat 1 d’octubre. Mitjans de comunicació, partits polítics i opinió pública coincidien que avui Puigdemont faria el pas definitiu però finalment no ha estat així. Després de repassar les raons i els esdeveniments que han portat al moment actual, Puigdemont ha anunciat que declarava la independència de Catalunya però a continuació ha posat aigua al vi: “demano suspendre-la temporalment i buscar el diàleg”. Evidentment el missatge no ha agradat a la CUP i a les persones que s’havien congregat a l’Arc de Triomf de Barcelona. De fet, la CUP ha manifestat el seu desacord a través de les xarxes socials. “Nosaltres, com la gent, avui hem vingut a proclamar la República”, han assegurat al seu compte de Twitter. Més tard, durant la intervenció d’Anna Gabriel, la CUP ha tornat a manifestar el seu malestar amb les paraules de Puigdemont. “Creiem que avui tocava proclamar solemnement la República catalana, i potser, diem potser, hem perdut una oportunitat històrica”, ha assenyalat la diputada de la CUP, Anna Gabriel. Al mateix temps, prop del Parlament, simpatitzants de la CUP han titllat al president de “traïdor”. 

L’exalcalde de Girona havia demanat comparèixer a la cambra catalana per dirigir-se al conjunt del país. L’expectació era màxima però quan faltaven uns minuts per les 6 de la tarda -hora de la sessió plenària- s’ha anunciat que el discurs de Puigdemont s’ajornava fins a les 7 de la tarda. Finalment ha comparegut quan passaven uns minuts de l’hora prevista, i ho ha fet -durant una estona- amb l’absència dels membres de la CUP, fet que indicava que el missatge de Puigdemont no agradava als ‘cupaires’ com així ha acabat sent. La suspensió “temporal” de la DUI també es pot explicar perquè minuts abans de les 6 de la tarda, el president català hauria rebut una trucada important. Es desconeix si aquest era el guió previst o la trucada l’ha fet canviar d’opinió però el cas és que, avui, tot segueix igual i Catalunya segueix formant part d’Espanya. No obstant, segons apuntes fonts del Govern espanyol, està previst que “hi hagi actuacions envers la declaració de Puigdemont”. Tot segueix igual però tot pot canviar en qüestió d’hores.


Autor: Redacció


#catalunya


#catalunya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...