Notícies més llegides



Gastronomia


Jaume Fàbrega

MACARRONS AMB SUC DE ROSTIT

Gastronomia  -  08/10/2017  -  23:59

Aquest macarrons se solen fer amb el suc d' una vedella rostida o a l' adoba i, si en sobra, carn picada d'aquest guisat substanciós


MACARRONS AMB SUC DE ROSTIT

MACARRONS AMB SUC DE ROSTIT



En la cuina occitana i en la catalana clàssica hi ha diversos plats de macarrons, com els fa que fan amb suc de rostit- o grevi, a Menorca, citats per l'excel.lent escriptor menorquí Pere Ballester al seu llibre De re siberià. La recepta que expliquem pertany a la cuina casolana actual del Perigord i altres comarques occitanes, on els macarrons, sovint, són considerats un plat de festa. Una recepta molt similar existeix a Catalunya i a Menorca- macarrons amb grevi (grevi ve de la paraula anglesa gravy, suc de rostit).
Els macarrons i altres formats de pasta, com els fideus- nom àrab ibèric que del català passa a l'occità i altres llengües- són d'origen àrab, passats per Itàlia (maccheroni) o pels Països Catalans (fideus). La cuina de la pasta, això no obstant, té més importància al sud- països Catalans i Itàlia- que no pas al Nord- baldament aquest sigui anomenat "Midi". El mateix passa amb la cuina de l'arròs.
 

Ingredients
400 g de macarrons
suc de rostit
300 g de carn picada (opcionalment)
1 tassa de sofregit o de salsa de tomàquet
aigua
sal

Elaboració
Feu bullir els macarrons amb abundant aigua amb sal. Escorreu-los i poseu-los en una cassola amb el sofregit i la salsa de tomàquet i, si n'hi poseu, la carn, i banyeu-los amb el suc de rostit. Remeneu-ho una mica, cobriu-ho amb formatge ratllat i poseu-ho a gratinar al forn (uns 10 minuts) o, com es feia antigament, amb foc a sota i a sobre. Es pot substituir el formatge ratllat per pa ratllat, o bé no gratinar-los.
Notes
Aquest macarrons se solen fer amb el suc d' una vedella rostida o a l' adoba i, si en sobra, carn picada d'aquest guisat substanciós. També es pot aprofitar un rostit de porc, d' ànec, etc. També són mot bons amb greix d' ànec o oca, fins i tot aprofitant el que porta una llauna o pot de paté de foie gras trufat, o greix de confit. Són boníssims, també a l'estil del Perigord, amb un picat de pernil i bolets: ous de reig, múrgoles, siurenys i, fins i tot, la sumptuosa tòfona, que es pot combinar també amb el fetge gras.
A Provença també és antiga la recepta del timbal de macarrons, i les confeccions dites a la italiana, amb tomàquet.


Autor: Jaume Fàbrega/GN


#gastronomia


#gastronomia





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...