Notícies més llegides



+ Notícies


Cassà de la Selva

Comença la programació cultural d'hivern a Cassà

+ Notícies  -  05/10/2017  -  23:12

El Festival Càntut de cançons de música tradicional que tindrà lloc el mes de novembre torna a ser un dels plats forts


Aj.Cassà

Aj.Cassà



Aquesta setmana comença la programació cultural d’hivern a Cassà de la Selva amb més de 50 actes programats d’octubre a desembre, entre els quals hi ha activitats a la Biblioteca, cinema, música, teatre, vermut de lletres, xerrades i, com a novetat, circ i exposicions. Per tant, cada setmana des de l’octubre fins a finals de desembre s’han programat com a mínim dos actes culturals.

Un dels plats forts d’aquest any torna a ser el Festival Càntut de cançons de música tradicional que va tenir una molt bona acollida a la primera edició del 2016. Aquest any serà del 17 al 19 de novembre i es tractarà d’un cap de setmana dedicat a la música de tradició oral, amb actuacions i diverses activitats per a tots els públics. Una de les propostes més diverses serà l’exposició dedicada a Pere Sala, en Peret Blanc de Beget, una mostra coproduïda juntament amb un altre festival de l’àmbit tradicional del país: l’Ésdansa de les Preses.

Circ, exposicions, Cicle Gaudí i les conferències sobre la guerra com a novetats

El circ no ha estat massa habitual a la programació cultural de Cassà i per això a partir d’aquesta edició es fa una aposta per començar a incloure alguna proposta que atregui a públics diversos interessats en aquest art. La primera sessió de circ serà el 15 d’octubre a les 18 h a La Sala Centre Recreatiu a càrrec de la companyia Madame Gaüc.

A partir d’aquesta edició també es reforça l’aposta per les exposicions. El mes d’octubre es farà l’exposició ‘Kamishibai’ a la Biblioteca de Cassà que mostrarà una manera d’explicar contes molt popular al Japó a través d’unes làmines de paper que es col·loquen sobre un suport. El mes de novembre es farà també a la Biblioteca de Cassà l’exposició ‘Com som els catalans?’ amb un seguit de dades per comprendre la societat catalana actual.

El Cicle Gaudí ha escollit Cassà com una de les poblacions per oferir la projecció de pel·lícules de producció catalana. El diumenge 24 de setembre ja es va projectar ‘Incerta Glòria’, el diumenge 29 d’octubre a les 18 h a la Sala Centre Recreatiu es projectarà ‘Estiu 1993’ i el diumenge 26 de novembre al mateix lloc i hora es projectarà ‘Brava’. L’objectiu d’aquest cicle és portar films catalans a les localitats que no disposen d’una programació estable de cinema.

Finalment, una de les novetats també és el cicle de conferències sobre les guerres i els seus efectes a Cassà amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica local. Les conferències, que són gratuïtes, tenen lloc un dissabte de mes fins a l’abril a 2/4 de 12 a la sala d’actes de Can Trinxeria i tracten diverses temàtiques relacionades amb els conflictes bèl·lics de la mà de diferents historiadors.

Les nits de la Coma comencen divendres

 Les nits de la Coma és una proposta de cafè teatre que va tenir una molt bona rebuda l’any passat i que enguany es mantenen. De fet, aquest divendres 6 d’octubre a les 21 h a l’espai del Casal de Cassà tindrà lloc el primer espectacle del cicle, ‘Històries quotidianes i incorrectes’ a càrrec de la companyia La flor roja. L’actor Albert Quintana i el músic Jordi Bramon seran els encarregats de dur a l’escenari de La Coma un espectacle d’humor, amor, absurditat i cinisme que plasma les petites i grans aventures del nostre dia a dia. Una fusió de contes, poesia i música en viu.

Cassà és el municipi que inaugura enguany la temporada de la Xarxa Gironina de Cafè Teatre.

 La cultura com un motor de mobilització

 El regidor de cultura, entitats i festes, Josep Ferrer, destaca que «ha arribat el moment de tornar a considerar la cultura com un motor de mobilització del nostre poble» i per això reivindica la cultura com una eina per «entendre més bé els altres, ser més tolerants amb les nostres diferències i ajudar-nos a conviure enmig de les discrepàncies».

Podeu consultar tota la programació cultural a www.cassa.cat/programaciocultural.


Autor: Redacció


#cassa


#cassa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...