Notícies més llegides



Política


Catalunya

Els independentistes desafien el marc constitucional

Política  -  14/09/2017  -  20:17

Aquest vespre comença la campanya pel 'sí' en un acte que tindrà lloc al Tàrraco Arena de Tarragona


Visita de Puigdemont al setmanari investigat

Visita de Puigdemont al setmanari investigat



Continua la guerra oberta entre el bloc separatista -JxSí i la CUP- i la legalitat espanyola. I el pitjor és que tot just acaba de començar. Si la setmana obria amb la Diada i la manifestació pels carrers de Barcelona, avui el procés torna a centrar l'actualitat informativa i ho fa per diferents qüestions. A primera hora del matí, el vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Oriol Junqueras ha comunicat al ministre Montoro que no retrà comptes de les despeses vinculades amb el referèndum. Aquesta és la resposta de Junqueras a la mesura que va aprovar el ministeri d'Hisenda, en la qual obligava a la Generalitat a enviar -setmanalment- un certificat demostrant que no hi havia cap partida destinada a l'1-O. De moment, el Govern espanyol no ha emès cap resposta però es preveu que es busquin noves mesures per controlar les partides del govern de Puigdemont.

La negativa de Junqueras respecte a la demanda del ministeri d'Hisenda ha passat a un segon pla quan l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que havien arribat a un acord per tal que els barcelonins puguin votar en el referèndum suspès pel Tribunal Constitucional. "Complim el nostre compromís a Barcelona: l'1-O es podrà participar sense posar en risc ni la institució ni els servidors públics", ha anunciat Colau en el seu compte de Twitter. Amb aquest anunci, l'alcaldessa Colau es suma a la política de desobediència del bloc independentista, ja que el secretari de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Cases ha advertit que la cessió dels locals a la Generalitat queda fora del marc legal.

I el llistat de despropòsits conclou aquest vespre a Tarragona amb l'inici de la campanya pel 'sí'. I és que aquest vespre, el Tàrraco Arena acollirà el míting organitzat per Junts pel Sí i la CUP en el que serà la posada en escena dels partits independentistes. Tot i la suspensió dels actes vinculats amb l'1-O, el desafiament tirarà endavant i Carles Puigdemont i Oriol Junqueras engegaran la maquinària pel 'sí'. Tampoc han servit les advertències del govern espanyol al responsable del Tàrraco Arena, l'Agència de Publicitat Internacional Catalana. El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha explicat que el fet d'acollir l'acte de campanya pot ser delicte arran de la suspensió del TC, però sembla que no hi haurà marxa enrere i el gran acte de desobediència serà una realitat. La resposta a tots els desafiaments podria tenir rèplica demà mateix després de la celebració del Consell de Ministres.


Autor: Redacció


#catalunya


#catalunya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...