Notícies més llegides




Andorra


Andorra

Alvarez assisteix a la 67a sessió del Comitè Regional per Europa de l’OMS

Andorra  -  12/09/2017  -  13:29

A nivell de la regió Europa de l’OMS, malgrat la seva diversitat, s’ha pogut constatar que els objectius per la salut 2020 estan plenament alineats amb els ODS


Govern d'Andorra

Govern d'Andorra



El ministre de Salut, Carles Alvarez, assisteix a la 67a sessió del Comitè Regional (CR) per Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que se celebra aquesta setmana a Budapest (Hongria).

Enguany la sessió de treball està focalitzada en correlacionar els objectius establerts en matèria de salut a nivell regional, amb els objectius pel desenvolupament sostenible (ODS) establerts en el marc de l’agenda global 2030.

A nivell de la regió Europa de l’OMS, malgrat la seva diversitat, s’ha pogut constatar que els objectius per la salut 2020 estan plenament alineats amb els ODS. En aquest sentit des de l’oficina regional per Europa s’ha informat que a nivell regional s’estan assolint progressivament els objectius establerts i prova d’aquest progrés és el creixement continuat de l’esperança de vida i la disminució de la mortalitat a nivell regional.

Malgrat aquestes tendències favorables, la regió té grans reptes a assolir en matèria de salut, havent-se definit entre les principals prioritats a abordar la lluita contra les malalties cròniques i en particular la seva prevenció, així com el reforç i la necessària transformació dels sistemes de salut. En aquest sentit l’accessibilitat a serveis i productes de salut de qualitat que arribin a tota la societat, i en particular a aquells sectors poblacionals més vulnerables esdevé el focus principal d’actuació. Per aconseguir aquesta transformació, des de l’OMS es recomana als països orientar els seus sistemes cap a models de finançament que integrin la cobertura universal, en tant que model que s’ha demostrat que contribueix a millorar i assegurar un accés equitable als serveis i productes de salut.

Altrament durant la sessió de treball també es tracten altres temàtiques i prioritats relacionades amb la salut com poden ser la salut mental, la lluita contra les malalties infeccioses més prevalents i emergents i la protecció de l’entorn. En aquest sentit una altra de les prioritats de l’OMS a nivell global i regional és la lluita contra la resistència als antibiòtics, en tant que prioritat que ha de permetre racionalitzar i reduir el consum mundial d’antibiòtics.

Des de l’OMS es fa també una crida als països a abordar la salut com una de les prioritats en matèria de polítiques socials, que requereix cada vegada més, d’accions tranversals que necessiten d’una participació intersectorial en la que s’han de implicar tots els actors del sector públic, del sector privat i de la societat civil.

Durant la seva estada a Budapest, el ministre ha participat en una sessió de treball amb el nou director grneral de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, i la directora regional per Europa, Zuzsanna Jakab, durant la qual s’ha debatut sobre la governança i la nova forma d’actuar de l’organització, en la que el nou director general ha demanat una implicació i participació més activa dels Estats Membres per reforçar les actuacions contra les malalties cròniques i els factors de risc associats.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...