Notícies més llegides




Política


Barcelona

Albiol critica el discurs de Puigdemont per la Diada

Política  -  11/09/2017  -  15:38

El líder del PPC acusa el president de la Generalitat de "posar en risc la convivència" i de "tensar l'ambient al carrer"


Albiol / Acn

Albiol / Acn



El líder del PPC, Xavier García Albiol, ha carregat contra el discurs del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb motiu de la Diada. "Que digui que només el Parlament el pot inhabilitar és la millor mostra que estem davant d'un polític fanàtic i que no toca de peus a terra. Que es creu per sobre dels ciutadans i de la llei, i que està al món per portar a terme una missió quasi evangelitzadora", ha assenyalat Albiol, boicotejat al Turó Park de Barcelona per tres espontanis amb megàfon que l'han titllat de "racista" i "franquista". El president del PPC ha reiterat que l'11 de Setembre "ha deixat de ser el dia de tots els catalans" i que ha estat "segrestat pels independentistes". De fet, Albiol ha acusat Puigdemont de "posar en risc la convivència" i de "tensar l'ambient al carrer", fent referència a les paraules del president català demanant als ciutadans que interpel·lin als seus alcaldes si podran votar l'1-O. "Està provocant que en qualsevol moment hi pugui haver un conflicte al carrer", ha avisat Albiol.

"Puigdemont està tensant la situació i escalfant l'ambient al carrer perquè hi pugui haver algun tipus d'acció de força. I qui pagarà serà el conjunt de la societat catalana", ha insistit el president del PPC, que ha exigit al president català més "serenor i responsabilitat en el debat polític". De fet, Albiol ha assegurat que Puigdemont "viu en una realitat paral·lela" que el fa creure que està "per sobre de la llei i de les seves institucions". "Amb les seves actituds totalitàries i excloents, està portant Catalunya cap a una situació sense sortida", ha puntualitzat el líder del PPC, que també ha posat sobre la taula el 'conflicte' amb les paperetes del referèndum de l'1-O. "Només falta que ara ens diguin que sortiran el proper diumenge en determinades revistes i diaris com si fos un suplement de cursos d'anglès", ha ironitzat Albiol, que ha tornat a tancar la porta a un referèndum pactat amb l'estat espanyol.

"Mentre Rajoy sigui president, el govern d'Espanya no pactarà mai un referèndum per separar Catalunya de la resta d'Espanya", ha sentenciat el president del PPC. "En un referèndum com aquest haurien de votar tots els afectats, o sigui tots els espanyols, i decidir entre tots", ha reiterat Albiol, que ha afegit però que "la majoria dels catalans no està per la independència i vol viure tranquil·lament el seu sentiment de ser català i espanyol". Finalment, el president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha volgut interpel·lar l'alcaldessa Ada Colau tot demanant-li que "no silenciï la seva ambigüitat i contradiccions" pel referèndum de l'1-O. "Hauria de donar suport als alcaldes que es mantenen en la legalitat i no cediran espais per a un plebiscit il·legal. Ella, de moment, calla i guarda silenci", ha precisat Fernández Díaz. "I que tampoc faci trampes, si finalment col·labora serà cooperadora necessària de la secessió", li ha recordat el líder popular al consistori barceloní.


Autor: ACN


#diada #11s


#barcelona #diada #11s #diada2017





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...