Notícies més llegides



Política


Santa Coloma de Gramenet

Iglesias aposta per impulsar governs d'esquerres a Catalunya

Política  -  11/09/2017  -  15:19

El líder de Podem defensa un projecte on càpiga Asens, Coscubiela i Fachin per construir una nova majoria alternativa al PP


Pablo Iglesias a Santa Coloma de Gramenet / ACN

Pablo Iglesias a Santa Coloma de Gramenet / ACN



Pablo Iglesias




El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha apostat aquest dilluns perquè dos governs progressistes i d'esquerres a Catalunya i a l'Estat negociïn un referèndum vinculant que decideixi quina relació volen tenir els catalans amb Espanya. En un míting davant d'unes 3.000 persones a Santa Coloma acompanyat per Ada Colau, Iglesias ha defensat la necessitat de construir una alternativa que faci fora el PP del govern espanyol, i ha cridat a fer pinya entre tots els partits, incloent el PDeCAT, el PNB i ERC. Al seu parer, cal una nova majoria progressista que es converteixi en govern, també a Catalunya, i llavors serà possible negociar un referèndum, del qual s'ha compromès a acceptar el resultat. Després de la divisió interna mostrada al Parlament pels comuns, Iglesias ha defensat un projecte on càpiga tothom, i ha citat, entre d'altres, Jaume Asens, Joan Coscubiela i Albano-Dante Fachin.
"Crec que no és impossible imaginar un govern progressista a Catalunya i a Espanya dialogant perquè finalment hi hagi un referèndum per decidir la relació jurídica de Catalunya amb l'Estat", ha dit Iglesias en la seva visita a Santa Coloma amb motiu de la Diada. El líder de Podem ha assegurat que en aquest cas, ell voldria que els catalans construïssin un projecte col·lectiu amb la resta de pobles d'Espanya, però acceptarà sempre el que decideixi el poble de Catalunya.

Però per arribar a aquest estadi, ha considerat "urgent" fer fora primer el PP de La Moncloa, que és qui "ha incendiat Catalunya forçant el TC a retallar l'Estatut que havien votat els catalans i qui es va atrevir a dir que Pisarello havia de demanar perdó per haver nascut a Amèrica Llatina". "Els que han de demanar perdó són els corruptes, els lladres, els que han utilitzat les institucions de tots per enriquir-se", ha continuat.

Iglesias ha considerat que al PP no li fa cap por una comissió al Congrés sobre Catalunya, com proposa el PSOE, sinó perdre "l'únic reducte de poder que li queda per protegir els corruptes", i per això ha defensat una "àmplia aliança" amb tots els partits, incloent també el PDeCAT o el PNB, per "expulsar l'amenaça contra la democràcia espanyola que és el PP".

Aquí ha inclòs també a socialistes i ERC, i en aquest punt ha afegit que aquesta nova majoria progressista s'ha de convertir en govern també a Catalunya.

Pablo Iglesias també ha fet una crida a la unitat i a la diversitat dels comuns a Catalunya després d'una setmana complicada al Parlament. Al seu parer, "no sobra ningú" i cal continuar construint Catalunya en Comú amb gent com Jaume Asens, Jèssica Albiach, Joan Coscubiela, Albano-Dante Fachin i Àngels Martínez.


Autor: ACN


#barcelona #diada #11s #diada2017


#barcelona #diada #11s #diada2017





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...