Notícies més llegides




Lleida


Lleida

Ros acusa el Govern de voler 'municipalitzar' el referèndum

Lleida  -  11/09/2017  -  14:52

L'alcalde de Lleida insisteix en apel·lar "al pacte i al diàleg" per resoldre la "crisi institucional" entre els governs de Catalunya i Espanya


Àngel Ros / ACN

Àngel Ros / ACN



L'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha acusat el Govern de voler "municipalitzar" el referèndum "per treure fora, a una altra instància, els possibles fracassos" que pugui representar l'1-O. "Els ajuntaments no l'hem convocat ni hem fet la llei que l'empari", ha defensat abans de l'acte institucional de la Diada organitzat per l'Ajuntament de Lleida i que s'ha celebrat a la Seu Vella de Lleida. Així mateix, Ros ha insistit en apel·lar "al pacte i al diàleg" dins el marc legal per resoldre la "crisi institucional" entre els governs de Catalunya i Espanya. L'encarregat enguany de pronunciar el discurs ha estat el degà de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL, Carles Alsinet, qui ha apel·lat al paper de l'educació com a eina de participació, diàleg i de cohesió" davant "moments d'incerteses i de convulsions". L'Esbart Dansaire del Sícoris Club i la Coral Estel del Cercle de Belles Arts de Lleida han amenitzat l'acte, que ha finalitzat amb el cant dels Segadors.
La Seu Vella ha estat l'escenari un any més de l'acte institucional que organitza l'Ajuntament de Lleida amb motiu de la Diada, que engany ha volgut posar en valor la importància del paper l'educació i més especialment davant el moment que viu Catalunya després de la convocatòria per part del Govern del referèndum previst per l'1 d'octubre.

En aquest sentit, l'alcalde Àngel Ros ha aprofitat la seva intervenció per reclamar la necessitat de cercar "en els marcs legals existents" o amb "canvis constitucionals" solucions que permetin avançar en l'autogovern de Catalunya. Àngel Ros ara defensat que "ara més que mai, és temps de diàleg, de pacte i sobretot, de política amb majúscules". "Caldrà renúncies i concessions de totes les parts per, sense sortir de l'Estat de Dret, poder assolir una solució a aquesta greu crisi en què es hi reconeguem la immensa majoria dels catalans".

Abans d'iniciar l'acte i en declaracions als mitjans de comunicació, l'alcalde de Lleida ha acusat el Govern "d'intentar municipalitzar el problema" per tal "d'imputar el possible fracàs d'una estratègia que no és encertada que és la del referèndum". Ros ha remarcat que "no som els alcaldes els que deixem votar sinó que és el Govern, i les instàncies judicials les que prenen les decisions". "Els ajuntaments no l'hem convocat –el referèndum- ni hem fet la llei que l'empari, ni som els que tenim la majoria dels locals ja que són una minoria els locals que com a seu electoral aportem els ajuntaments, ni tampoc som els responsables electorals", ha sentenciat. Cal recordar que Ros és un dels alcaldes que ja ha comunicat al Govern que no cedirà locals municipals per a la celebració del referèndum de l'1-O

L'encarregat enguany de pronunciar el discurs en el marc de l'acte institucional de la Paeria ha estat el degà de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL. Carles Alsinet ha reivindicat "davant moments d'incerteses i convulsions", la necessitat de "recuperar aquell paper de l'educació com a eina de participació, de diàleg, de cohesió amb l'objectiu de tirar endavant l'objectiu com a ciutadans de fer créixer la ciutat, les persones que hi viuen i les idees perquè tots ens puguem sentir còmodes i hi estiguem el més a gust possible".

Altrament, Àngel Ros ha aprofitat l'acte per fer un reconeixement expliciti al cos dels Mossos d'Esquadra per la tasca que porten a terme, que ha comptat amb alguns dels seus màxims representants a Lleida entre els assistents. També hi ha pres el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; el rector de la UdL, Roberto Fernández, així com representants del PSC i d'Unió. L'Esbart Dansaire del Sícoris Club i la Coral Estel del Cercle de Belles Arts de Lleida han amenitzat l'acte, que ha finalitzat amb la interpretació del cant dels Segadors.

Prèviament a l'acte institucional de la Paeria, sindicats, col·legis professionals entitats, clubs esportius i algun partit polític com és el cas del PSC han anat desfilant durant el matí davant del pont llevadís de la Seu Vella per participar en la tradicional ofrena floral amb motiu de l'Onze de Setembre. En aquesta ocasió no hi han participat ERC i el PDeCAT, entre altres, que han optat per fer l'ofrena a l'edifici del Roser.


Autor: ACN


#diada #11s #lleida


#diada #diada2017 #11s #lleida





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...