Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Un total de 19 projectes artístics reben una ajuda Kreas en la convocatòria d'aquest any

Actualitat Girona  -  08/09/2017  -  15:32

Fa dos anys que l'Ajuntament de Girona destina 100.000 euros a aquestes beques i subvencions que tenen la finalitat d'impulsar la creació i la recerca en tots els àmbits artístics vinculats a la ciutat


KREAS

KREAS



Un total de 19 projectes artístics han rebut una ajuda Kreas en la convocatòria d'aquest any, que s'ha fet pública recentment. Fa dos anys que l'Ajuntament de Girona destina 100.000 euros a la convocatòria anual d'aquests ajuts, que tenen la finalitat d'impulsar la creació i la recerca en tots els àmbits artístics vinculats a la ciutat.

A la convocatòria d'aquest any es varen presentar 90 projectes, dels quals finalment se'n varen admetre 72 que complien amb els requisits de la convocatòria. Després de l'anàlisi i valoració d'una comissió avaluadora formada per persones representatives dels diferents àmbits artístics, finalment han obtingut una ajuda Kreas 19 projectes.

D'aquests 19 projectes, 12 pertanyen a la modalitat de subvencions a la producció i difusió artística i 7 a la modalitat de beca a la recerca i creació artística. Per altra banda, enguany no s'ha presentat cap sol·licitud a la modalitat de beca de formació artística. Respecte als àmbits, hi ha 5 projectes audiovisuals, 4 d'arts escèniques, 4 arts visuals i 4 músiques i 1 projecte de literatura i 1 altre d'interdisciplinari.

Per tal de garantir la viabilitat econòmica dels projectes, enguany, com a novetat, la convocatòria d'ajuts Kreas preveia imports tancats per a les beques, és a dir, 1.000 € per cada beca de formació i 3.000 € per cada beca de creació i recerca artística. Pel que fa les subvencions, l'import màxim que es podia sol·licitar per projecte era de 20.000 €, que com a molt podia representar el 70% del total del pressupost.

El tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha destacat que aquest "ha estat l'any amb més participació dels últims anys", un fet que ha atribuït en part a l'augment de la dotació econòmica (que ha passat de 50.000 € a 100.000 € recentment) però també a "l'obertura de participació en projectes que es presenten a la ciutat de Girona sense ser necessàriament realitzats per gironins". "D'aquesta manera, Girona exerceix un cop més un rol de capitat cultural i creativa", ha afegit el regidor.
 


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...