Notícies més llegides



+ Notícies


Barcelona

El 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona'92 en 5,5 milions de cupons de l'ONCE

+ Notícies  -  06/09/2017  -  20:58

El 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona'92, protagonitza el cupó de l'ONCE de dimecres 13 de setembre. Cinc milions i mig de cupons portaran aquesta efemèride per tot l'Estat


Presentació ONCE

Presentació ONCE



El 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona’92, protagonitza el cupó de l’ONCE de dimecres 13 de setembre. Cinc milions i mig de cupons portaran aquesta efemèride per tot l’Estat.

La imatge del cupó és una clara reivindicació de la germanor entre els Jocs Olímpics i Paralímpics  que es va viure a Barcelona. A la part esquerra figura un moment de la cerimònia d’inauguració amb la famosa salutació HOLA! a l’Estadi Olímpic i a la dreta un moment de la desfilada inaugural dels atletes paralímpics. També hi són els logos dels 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics amb colors vermell, blau i groc i  la llegenda: ‘Juegos Olímpicos y Paralímpicos de Barcelona ’92. Amics per sempre/Amigos para siempre.

El Cupó de l’ONCE ha estat presentat aquest matí, en un acte celebrat a l’Edifici ONCE a Catalunya. Ha comptat amb la participació de Jaume Asens, tinent d’alcalde de l’Àrea de Drets de la Ciutadania, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona; Josep Miquel Abad, conseller delegat del COOB’92; Jordi Sans, director de l’UFEC i waterpolista guanyador de la medalla d’argent a Barcelona 92; Alberto Jofre,  director gerent del Comité Paralímpico Español; Marta Carranza, coordinadora dels actes de celebració dels 25 anys de BCN92, de l’Institut Barcelona Esports.;  Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i Enric Botí, president del Consell Territorial, entre d’altres.

L’acte ha estat un homenatge per commemorar l’esperit inclusiu i integrador de Barcelona 92. S’ha acabat de construir un puzle  gegant amb la imatge del cupó, que feia 7 metres de llargada per 4 d’amplada. S’ha fet entre les institucions, membres de l’Organització, federacions esportives i protagonistes que ho van viure en primera persona, els esportistes, olímpics i paralímpics de llavors i d’ara.

A l’acte han participat esportistes paralímpics com Raquel Díaz, Matilde Ruíz, Gemma Sevillano; entrenadors com David Huguet, Antonio Blanco i Bertran de Five; els presidents i representants de les diferents federacions de persones amb discapacitat com Manel Eiximeno, Josep Giménez i Víctor Fernández; voluntaris dels JJOO i JJPP com  Andrés del Castillo i Lluis Tarragó i l’afiliat Ricard Crivillers, nascut el 5 de setembre del 92.

L'ONCE i la seva Fundació se senten orgulloses d'haver contribuït, amb la resta d'institucions, per aconseguir uns Jocs que van canviar la consciència dels ciutadans sobre les persones amb discapacitat.

Mereix especial menció la contribució econòmica de l’ONCE i la seva Fundació que van fer aportacions extraordinàries al pressupost dels Jocs quan aquest va resultar insuficient per a l'adequació tècnica, d'instal·lacions o contractació de personal especialitzat  necessaris per a l'organització d'uns Jocs que en el si del moviment paralímpic internacional encara és referit com "esdeveniment encara no igualat pel que fa a excel·lència organitzativa”.

Els Jocs Olímpics i Paralímpics dins una mateixa organització

Els Jocs Olímpics d'estiu de 1992, oficialment Jocs Olímpics de la XXV Olimpíada, es van celebrar a la ciutat de Barcelona. Hi van participar 9.356 atletes de 169 comitès nacionals, que van competir en 32 esports i 286 especialitats.

Els Jocs de 1992 van suposar una transformació profunda de la ciutat de Barcelona i de la societat catalana. Van ser uns Jocs en els quals ciutadans, empreses, entitats i institucions es van implicar a fons.

Algunes de les iniciatives engegades, com el foment de la pràctica de l’esport o el voluntariat es van instal·lar a la societat catalana de forma estable.

Els Jocs de Barcelona van ser els primers a incorporar dins una mateixa organització els Jocs Olímpics i els Paralímpics, que fins llavors eren esdeveniments separats. Des del 1992, el model Barcelona es va instaurar com a definitiu.

Els Jocs Paralímpics van marcar un abans i un després. Tot i que nominalment n’era la IX edició, en realitat van ser els primers Jocs Paralímpics tal com avui els coneixem.

Vint-i-cinc anys després, els Jocs Olímpics i Paralímpics  de Barcelona continuen estant en la ment dels esportistes, dels dirigents del moviment olímpic i paralímpic i de la societat com uns dels millors Jocs de la història.

Una mateixa Vila, les mateixes instal·lacions esportives, un mateix Comitè Organitzador, les mateixes infraestructures, els mateixos serveis als esportistes, transport accessible per a tots…

Per primera vegada, un esdeveniment esportiu únic que va començar amb la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics i va concloure amb la cerimònia de clausura dels Jocs Paralímpics.

Van participar 3.020 esportistes de 82 països

Als Jocs Paralímpics de Barcelona 92, Espanya va aconseguir 107 medalles i va comptar amb 299 esportistes. El seu abanderat en la Cerimònia d'Inauguració va ser l'atleta amb paràlisi cerebral Javier Salmerón. Els esportistes catalans dels Jocs Paralímpics a Barcelona 92, molts dels quals estaven presents a l’acte,  van guanyar 12 medalles d’or, 11 d’argent i 18 de bronze.

El programa de competició va estar format per l’Atletisme, Bàsquet en cadira de rodes, boccia, Ciclisme, Esgrima, Futbol-7, Goalball, Halterofília masculí, Judo masculí, Natació, Tennis, Tennis de Taula, Tir amb Arc, Tir Olímpic, Voleibol assegut i de peu.

Van participar 3.020 esportistes de 82 països.  Durant els 12 dies de competició més de
dos milions tres-cents mil espectadors van assistir a les 487 competicions.

La Cerimònia d'Inauguració, celebrada el 3 de setembre a l'Estadi Olímpic de Montjuïc, va tenir una assistència de 65.000 espectadors.

A Barcelona es van batre 279 rècords mundials. Un altre nombre important és el dels  voluntaris: 8.000 persones. La seva desinteressada col·laboració va ser essencial.

El Cupó Diari de l’ONCE ofereix, per 1,5 euros, 55 premis de 35.000 euros a les cinc xifres. A més, el client té l’oportunitat, per 0,5 euros més, de jugar també a la sèrie i guanyar ‘La Paga’ de 3.000 euros al mes durant 25 anys, que s’afegirà al premi de 35.000 euros.

Els cupons de l'ONCE es comercialitzen pels 20.000 agents que integren la seva xarxa de vendes. A través del Terminal Punt de Venda (TPV), el client pot triar a més el nombre que més li agradi. També es poden adquirir des de la pàgina web oficial www.juegosonce.es i establiments autoritzats.


Autor: Redacció


#once


#once #barcelona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...