Notícies més llegides



Alt Empordà


Figueres

Pilar Abel no és filla de Salvador Dalí

Alt Empordà  -  06/09/2017  -  18:02

La Fundació Gala-Salvador Dalí diu que es reserva el dret d’emprendre accions i defineix l’exhumació com a “inusual” i “injustificada”


Salvador Dalí

Salvador Dalí



Un dels grans interrogants que ha deixat aquest estiu ja s'ha esclarit: Pilar Abel no és filla biològica del pintor Salvador Dalí. Així ho han dictaminat les proves d’ADN que es van extreure del cos embalsamat de l’artista el passat 20 de juliol, uns resultats que assenyalen que anàlisis que s’han dut a terme als instituts forenses de Barcelona i Madrid han resultat negatius, un desenllaç que ja ha estat comunicat al jutge.

En concret, el Jutjat de Primera Instància número 11 de Madrid ha traslladat als lletrats de la Fundació Gala-Savaldor Dalí, els advocats del despatx Roca Junyent, el dictamen emès per l’Instituto Nacional de Toxicología i Ciencias Forenses, que conclou que els resultats obtinguts “permeten excloure Salvador Dalí com a pare biològic de María Pilar Abel Martínez”.

La resolució no ha agafat per sorpresa a la Fundació, que considera que “no hi ha hagut en cap moment cap indici de veracitat d’una pretesa paternitat”. “Es confirma que aquesta decisió judicial inusual i injustificada de practicar l’exhumació ha estat totalment inadequada i desproporcionada, i es posa en evidència la seva total improcedència i la inutilitat dels costos i perjudicis de tota mena que ha ocasionat i respecte als quals la Fundació reitera la seva reserva expressa d’accions”, ha afegit l’entitat a través d’un comunicat on també ha recordat que properament es restituiran les restes mortals del geni empordanès.

Els resultats dels anàlisis esdevenen fonamentals de cara al judici anunciat per al proper 18 de setembre, tenint en compte que Abel, figuerenca nascuda l’any 1956, mai ha ofert prova al·legant que és filla de Dalí. Segons la seva versió, la seva mare hauria mantingut relacions sexuals amb el pintor durant l’estiu de l’any 1955, quan treballava com a mainadera en una casa de Cadaqués.


Autor: J.N/ GN


#figueres


#figueres





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...