Notícies més llegides




Cultura


Palamós

Palamós serà present al FITAG acollint l'obra Una fúria pátria de la companyia argentina Grupo Caníbal

Cultura  -  25/08/2017  -  09:47

La peça es presentarà el dijous 31 d'agost, a les 20.30 h al Teatre La Gorga


Grupo Canibal. Buenos Aires

Grupo Canibal. Buenos Aires



Per novè any consecutiu, l'Àrea de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Palamós participa en el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona a través de la fórmula FITAG als municipis. L'obra seleccionada, Una fúria pátria tracta de manera àcida i còmica sobre el futur de la cultura i de les polítiques culturals. La peça es presentarà el dijous 31 d'agost, a les 20.30 h al Teatre La Gorga i les entrades es poden adquirir a un preu únic de 5 € a la web del teatre www.lagorga.cat, a les Oficines de Cultura i a les taquilles una hora abans de la representació.

Un dels objectius més perseguits per la direcció artística del FITAG és que aquest esdeveniment cultural no es quedi només en un important aparador de propostes de teatre amateur català i internacional, sinó que també sigui un motor de creativitat, al mateix temps que dinamitzi i posi en valor el teatre no professional que es fa a les nostres comarques. Per aquest motiu, el FITAG posa en contacte agrupacions teatrals de diversos punts per tal que comparteixin el fet teatral i creïn inèrcies entre ells. A Palamós, l'agrupació teatral acollidora és Gespa Teatre que rep, col·labora en el muntatge i facilita l'organització de l'activitat convertint-se en ambaixadors del FITAG a Palamós.

Una fúria pátria transcorre en un museu públic on s'exhibeixen vestuaris i elements escenogràfics que han estat utilitzats en obres argentines que han fet història. Tot i que la institució flaqueja per falta de pressupost, els seus empleats continuen respectant el protocol establert per l'Estat. Aquest fet provocarà situacions còmiques i absurdes.

El sentiment de crítica cultural esdevé tan fort en aquesta obra que va ser una de les escollides per ser representada, a finals de 2016, com a protesta al tancament del teatre Crisol de Caba. La suma de les veus d'actors, directors i actius culturals argentins van evitar, finalment, la clausura d'aquest teatre independent.

El Grupo Caníbal de Buenos Aires (Argentina) es va fundar el 2010. Dirigida per l'actor, dramaturg i director Mauro Molina, el grup ha obtingut diversos premis locals i nacionals.

El FITAG està organitzat per la Diputació de Girona sota la direcció de l'actor i director Martí Peraferrer. Es porta a terme del 29d'agost al 2 de setembre a la ciutat de Girona i els municipis externs que hi participen són, a part de Palamós, Figueres, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Sant Gregori, Sant Pere Pescador, Vidreres, Puigcerdà, Salt, Llançà i Campdevànol.

La presència de Gespa Teatre al FITAG
La companyia palamosina Gespa Teatre participarà de la progrmació del FITAG, amb la seva obra Tots eren fills meus que es podrà veure el divendres 1 de setembre a les 19.30 h al Teatre municipal de Girona.

Tots eren fills meus es tracta d'una de les obres fonamentals d'Arthur Miller (1915-2005), considerat un dels grans dramaturgs del segle XX, en què s'encara el conflicte plantejat a l'establishment nord-americà posterior a la Segona Guerra Mundial, durant la qual alguns industrials es van enriquir amb la indústria militar. És una mirada crua i lúcida d'una família acomodada amb un passat fosc. Estrenada el 1947, va obtenir el Premi de la Crítica de Nova York el 1948 i va representar l'empenta definitiva al reconeixement d'aquest autor teatral, que l'any següent obtindria el Premi Pulitzer amb La mort d'un viatjant.


Autor: Redacció


#fitag2017 #palam??s


#fitag2017 #palam??s





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...