Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Les 49 parades d'alimentació i planter del mercat d'Olot es traslladen d'ubicació

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  24/08/2017  -  11:58

A partir del 4 de setembre i fins que acabin les obres del Firal, les 49 parades d'alimentació i planter es traslladen a la plaça Balmes i carrers adjacents. El mercat setmanal d'Olot té actualment 123 parades


El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda

El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda



Amb l'inici de les obres del Firal, es van produir els primers canvis d'ubicació del mercat setmanal d'Olot. El passat 7 d'agost, els punts de venda de fruita i verdura que fins al moment estaven instal·lats al Firal Petit (on van començar els treballs) es van repartir en algun espai buit del passeig d'en Blay mentre que les parades de roba i de complements es van traslladar entre el Firalet i el carrer Bolòs, així com la de maquinària de jardí es va situar a la plaça d'Esteve Ferrer.

A partir del primer dilluns del mes de setembre, el sector d'alimentació i planter estrenarà ubicació. Les 49 parades de productes alimentaris, plantes i maquinària de jardí es trobaran a la plaça Balmes i als carrers del voltant: Berga i Boada, Francesc Montsalvatge, Ramon Guillamet i Bernat Vilar. Un emplaçament que mantindran des del proper dilluns 4 de setembre i fins a la finalització de les obres del Firal. Amb aquest canvi, el mercat setmanal conservarà la seva continuïtat amb les parades de roba i complements que es continuaran trobant al passeig de Ramon Guillamet i al carrer Bolós i mantindrà l'horari habitual de les 9 a les 14h. "Demanem disculpes anticipades als veïns i les veïnes que aquests propers dies es veuran afectats pels canvis de situació del mercat" ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda. Segons Vayreda, "a partir d'aquest moment ja comencem a planificar el retorn del mercat al Firal una vegada finalitzin les obres i continuarem treballant per apostar pels productes de qualitat i de proximitat".

El mercat setmanal d'Olot consta actualment de 123 parades, un 41% de les quals d'alimentació i planter i el 59% restant de roba i complements. En els últims cinc anys, 4 productors de la zona s'han incorporat al mercat dels dilluns, el 75% dels quals ofereixen productes amb certificat ecològic. Aquests han ocupat l'espai que han deixat disponible altres parades. Des de 2012, el mercat s'ha reduït en 15 parades com a conseqüència d'algunes jubilacions i altres baixes voluntàries, especialment en el sector d'alimentació com també pel control exhaustiu exercit des de totes les administracions arran de l'aprovació de la nova normativa de mercats no sedentaris a mitjans del 2016.

D'altra banda i per a una millora del mercat, des de finals de juliol de 2016 totes les parades d'alimentació i planter disposen d'una placa on, a més de les dades per al control del mercat (matrícula, titular, metres de la parada...) també hi consta la informació d'interès per al consumidor, com la procedència del producte, si és o no d'elaboració pròpia (en el cas de ser-ho, en quin percentatge), si pertany a alguna associació, si disposa de segells de qualitat i de certificacions que ho acreditin.

Finalment i arran de les bones valoracions de la primera convocatòria feta el 2016, està previst que durant l'últim trimestre d'enguany es publiqui de nou una línia d'ajuts als titulars de les parades d'alimentació i planter que mantenen en òptimes condicions de neteja l'espai que tenen assignat els dilluns. La partida prevista per a aquest exercici és de 2.000 euros.


Autor: Redacció


#olot #mercat #lagarrotxa


#olot #mercat #lagarrotxa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...