Notícies més llegides




Internacional


Estat Islàmic amenaça Espanya amb més atemptats

Internacional  -  23/08/2017  -  23:29

El grup terrorista celebra la "conquesta de Barcelona" i avisa amb una guerra "fins a la fi del món"


Estat Islàmic amenaça Espanya

Estat Islàmic amenaça Espanya




Estat Islàmic, el grup terrorista que dijous va atemptar contra Barcelona i Cambrils causant 14 víctimes mortals i desenes de ferits, ha difós avui un vídeo per les xarxes socials en el qual amenaça l'Estat espanyol amb nous atacs si no abandona la coalició internacional que combat el gihadisme a Síria. Amb frases en castellà, amb accent àrab, els terroristes que apareixen a l'audiovisual adverteixen que l'EI recuperarà Al-Àndalus i que no oblida "la sang musulmana vessada durant la inquisició". Aquesta és la primera vegada que el grup usa la llengua castellana en els seus canals propagandístics.

En el vídeo, titulat 'La conquesta de Barcelona' i en el qual hi apareix Al Qurtubi, conegut com "el Cordovès", Estat Islàmic també amenaça amb una guerra "fins a la fi del món" i demana a Alà "que accepti els germans que han portat a terme la conquesta de Barcelona", en al·lusió als terroristes que van atacar la ciutat comtal i Cambrils la setmana passada i en especial menció a Younes Abouyaaqoub, el conductor de la furgoneta que va causar sembrar el terror a la Rambla.

"La guerra contra nosaltres continua fins el dia del judici", diu Al Qurtubi, que apareix amb uniforme militar i amb la cara descoberta. "La gihad no té fronteres", afegeix el terrorista, secundat per un altre gihadista, aquest amb la cara tapada amb un passamuntanyes, que sentencia: "La nostra guerra amb vosaltres és per sempre".

Format informatiu

La gravació comença amb imatges d'un informatiu en anglès en el qual s'explica l'atemptat de la setmana passada i on hi apareixen forces de seguretat, bombers o sirenes de les ambulàncies. Enmig d'aquestes seqüències, una veu en off avisa, en àrab, que si Espanya no abandona l'aliança internacional que lluita a Síria i Irak i "deixa de fer la guerra", "mai us deixarem tranquils".

En el vídeo, d'uns dos minuts de duració, també s'assenyala que "si els opressors tanquen les portes de l'emigració, obren les portes de la gihad", i s'insisteix en el fet que, si es fan aquests atacs contra la població civil, és perquè resulten "més dolorosos".


Autor: Redacció


Notes relacionades

Estado Islámico amenaza España con más atentados





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...