logo
Imprimir
23-08-2017 | 23:29hs
•INTERNACIONAL

Estat Islàmic amenaça Espanya amb més atemptats

El grup terrorista celebra la "conquesta de Barcelona" i avisa amb una guerra "fins a la fi del món"


Estat Islàmic, el grup terrorista que dijous va atemptar contra Barcelona i Cambrils causant 14 víctimes mortals i desenes de ferits, ha difós avui un vídeo per les xarxes socials en el qual amenaça l'Estat espanyol amb nous atacs si no abandona la coalició internacional que combat el gihadisme a Síria. Amb frases en castellà, amb accent àrab, els terroristes que apareixen a l'audiovisual adverteixen que l'EI recuperarà Al-Àndalus i que no oblida "la sang musulmana vessada durant la inquisició". Aquesta és la primera vegada que el grup usa la llengua castellana en els seus canals propagandístics.

En el vídeo, titulat 'La conquesta de Barcelona' i en el qual hi apareix Al Qurtubi, conegut com "el Cordovès", Estat Islàmic també amenaça amb una guerra "fins a la fi del món" i demana a Alà "que accepti els germans que han portat a terme la conquesta de Barcelona", en al·lusió als terroristes que van atacar la ciutat comtal i Cambrils la setmana passada i en especial menció a Younes Abouyaaqoub, el conductor de la furgoneta que va causar sembrar el terror a la Rambla.

"La guerra contra nosaltres continua fins el dia del judici", diu Al Qurtubi, que apareix amb uniforme militar i amb la cara descoberta. "La gihad no té fronteres", afegeix el terrorista, secundat per un altre gihadista, aquest amb la cara tapada amb un passamuntanyes, que sentencia: "La nostra guerra amb vosaltres és per sempre".

Format informatiu

La gravació comença amb imatges d'un informatiu en anglès en el qual s'explica l'atemptat de la setmana passada i on hi apareixen forces de seguretat, bombers o sirenes de les ambulàncies. Enmig d'aquestes seqüències, una veu en off avisa, en àrab, que si Espanya no abandona l'aliança internacional que lluita a Síria i Irak i "deixa de fer la guerra", "mai us deixarem tranquils".

En el vídeo, d'uns dos minuts de duració, també s'assenyala que "si els opressors tanquen les portes de l'emigració, obren les portes de la gihad", i s'insisteix en el fet que, si es fan aquests atacs contra la població civil, és perquè resulten "més dolorosos".
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/48705_e-tati-lamicamenacae-panyaambme-atemptat--1.htm