Notícies més llegides




Política


Barcelona

La CUP Capgirem Barcelona condemna el 'terrorisme feixista fruit del capitalisme'

Política  -  18/08/2017  -  14:29

La formació rebutja "totes les interpretacions i actuacions racistes i classistes" que es puguin desencadenar arran dels atemptats d'ahir


Reuters

Reuters




Davant dels atemptats d'ahir a Barcelona i Cambrils, que han causat 14 víctimes mortals i un centenar de ferits de diversa consideració, la CUP Capgirem Barcelona ha emès un comunicat en el qual manifesta el seu "rebuig frontal a totes les formes de terrorisme feixista fruit de les lògiques internacionals del capitalisme".

La formació, que a la nota expresa el seu suport i solidaritat amb els vianants víctimes de l'atemptat, també lamenta i rebutja "totes les interpretacions i actuacions racistes i classistes que aquests fets desencadenaran amb l'objectiu d'aprofundir els processos de repressió i militarització de la societat". "Cridem a la unitat popular, a la solidaritat i a la reflexió col·lectiva en clau antifeixista, anticapitalista i internacionalista", conclou el comunicat.

"No tinc por!"

Aquest migdia milers de persones s'han congregat juntament amb diverses autoritats catalanes i espanyoles a la plaça Catalunya de Barcelona, on s'han unit contra el terrorisme amb un intens minut de silenci. Després de l'acte simbòlic, els assistents han realitzat un sonor aplaudiment als crits de 'No tinc por!'. Segons ha apuntat l'Ajuntament de la ciutat comtal, unes cent mil persones han participat a la concentració: 30.000 des de la neuràlgica plaça i uns 70.000 en carrers adjacents.

El principal sospitós

Tot i que encara no hi ha cap conformació oficial, la investigació apunta a Moussa Oukabir Soprano, de 18 anys, com el terrorista que va envestir els vianants de la Rambla de Barcelona amb una furgoneta llogada. Es tractaria del germà de Driss Oukabir, el noi que ahir al vespre es va personar a la comissaria de Ripoll, on s'hi troba detingut, per denunciar el robatori de la seva documentació, que va ser trobada a l'interior del vehicle.

Moussa, a qui altres fonts asseguren que té 17 anys, podria ser un dels cinc terroristes abatuts aquesta nit passada durant l'atemptat de Cambrils, un atac que de moment ha causat una víctima mortal.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...