Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

Més de 500 atencions sanitàries i 2.800 preventives a les platges de Platja d'Aro

Baix Empordà  -  11/08/2017  -  22:10

Del 17 de juny al 31 de juliol la Bandera Verda ha estat l'indicador majoritari a la façana marítima


Platja d'Aro

Platja d'Aro




El servei de salvament i socorrisme a la façana marítima del municipi, desenvolupat per Pro-Activa Serveis Aquàtics, integrat en el programa Fem Platja!, de la regidoria de Serveis Municipals de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, ha realitzat durant la primera part d'estiu (del 17 de juny al 31 de juliol) 537 atencions sanitàries en els tres espais on té presència -Sa Conca, Platja Gran i Cala Rovira-. També 59 ajudes sol·licitades per usuaris amb mobilitat reduïda i 2.835 accions preventives per evitar situacions de risc (ocupació de caiacs i patins de la zona de bany o de banyistes dels canals per a embarcacions o avisos a pescadors i a amos de gossos).

Comparant dades a l'equador de la temporada amb l'estiu passat, hi ha un augment en nombre d'accions preventives (+5'4%), però en canvi s'han reduït les peticions d'ajuda al bany per part de persones amb mobilitat reduïda (-50%). En relació a les assistències sanitàries (+2'2%), el nombre més alt són per situacions lleus (476) derivades majoritàriament de ferides o picades d'animals marins i minoritàriament greus (26): asfíxies, insolacions, lipotímies o fractures, però amb dos decessos (17 de juny i 12 de juliol). S'han realitzat 21 recerques de persones extraviats, 35 rescats i 12 evacuacions hospitalàries. En relació a l'indicatiu de seguretat, situats en sis punts de la façana marítima: quatre a la Platja Gran (Cavall Bernat, Centre, Ridaura i Riuet), i una a Cala Rovira i a Sa Conca; han registrat majoritàriament Bandera Verda (82%), minoritàriament Groga (18%) i cap dia Bandera Vermella.

Hi participen, fins al 17 de setembre, 23 socorristes distribuïts en 5 punts de socors, 7 cadires i 1 torre de vigilància, però també a peu de platja. Es compta amb un servei propi d'embarcació i moto aquàtica de salvament, quatre caiacs, un quad i dues bicicletes de seguiment. També disposa de tres desfibril·ladors (en els llocs de socors de la Cala Rovira i Sa Conca, i un de mòbil a càrrec d'un Auxiliar Tècnic Sanitari a la Platja Gran). Simultàniament, hi ha instal·lat un Punt SOS autònom a la Cala del Pi amb un sistema d'intercomunicació sense fils que connecta directament amb el telèfon d'emergències 112 del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT). D'aquesta manera es dóna cobertura de salvament en un dels espais de la façana marítima del municipi on no hi ha servei permanent de socorrisme.

També es distribueixen fins a 2.000 braçalets per localitzar amb més facilitat possibles infants extraviats i realitza activitats educatives tant al Casal d'Estiu Municipal com al Mini Club Infantil de platja. El servei de salvament també desenvolupa, coordinadament amb l'Ajuntament, una campanya de conscienciació ciutadana sobre el manteniment i neteja de les platges, mitjançant la instal·lació, una dotzena de dies, en els espais més concorreguts, d'elements de grans dimensions d'escala 20:1 -puntes de cigarretes, xiclets, pipes o taps d'ampolla- per recordar que són alguns dels residus més habituals que es troben a la sorra; i des dels seus punts d'atenció es distribueixen fins a 20.000 cendrers de platja.

El programa Fem Platja!, desenvolupa una tasca integral unificant-hi manteniment i neteja, gestió i qualitat, salvament i seguretat, i informació i participació. Hi treballa un equip de 48 persones i s'hi destina un pressupost de 725.000 euros. Aconseguir els màxims estàndards de qualitat és un dels principals objectius del programa, i enguany les principals platges han estat guardones, novament, amb la Bandera Blava (també el Port Esportiu, espai privat gestionat pel Club Nàutic Port d'Aro), el Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà, la Q de Qualitat Turística; i el Camí de Ronda de S'Agaró obté el d'Itinerari Blau; i al seu entorn s'hi desenvolupa al Via Brava (de la Platja del Racó a Sa Conca).


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...