Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

L'Ajuntament de Girona presenta la reforma del passeig de Canalejas

Actualitat Girona  -  01/08/2017  -  16:57

El projecte permetrà bifurcar les zones d'arribada dels visitants al Barri Vell





L'Ajuntament de Girona ha iniciat la redacció d'un projecte de millora veïnal i de l'accés turístic al Barri Vell en l'àmbit format pel passeig de Canalejas, el carrer de Berenguer Carnicer, l'avinguda de Ramon Folch i la plaça de la Independència. El pla inclou millores de l'espai urbà, la mobilitat turística sostenible i l'atenció i els serveis als turistes, i tindrà un cost de 829.000 euros.

Precisament, en el ple d'avui s'ha aprovat presentar aquest projecte a la convocatòria de subvencions dels Plans de Foment Territorial del Turisme 2017, per aconseguir un finançament de 400.000 euros. Si es resol favorablement, les obres podrien començar el primer trimestre del 2018, i acabar a finals del 2019.

La reforma del passeig de Canalejas, un dels espais més emblemàtics de la ciutat, és el punt més destacat del projecte. La intenció del consistori és eliminar les mancances que, actualment, presenta el carrer quant a condicionament urbanístic i de prestacions per a la població local i els visitants. Per l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, aquest "és un projecte amb un gran impacte econòmic i social per a la ciutat, perquè cal millorar les prestacions del carrer per als usos habituals dels ciutadans, també pensant que és una de les portes d'entrada al Barri Vell". En aquest sentit, Madrenas ha volgut destacar que "arreglar Canalejas ha de servir també per a diversificar les vies d'accés al centre històric".

Quant a millores i modernització de l'espai urbà, la reforma proposa:

Establir un sol sentit de circulació per tot el carrer només en direcció a la Copa, i canviar el sentit actual del carrer Jeroni de Fontclara.

Eliminar els aparcaments de motos, que es traslladaran entre el carrer Jeroni de Fontclara i el carrer Berenguer Carnicer.

Eliminar el carril bici, que es traslladarà a la vorera nord de l'avinguda Ramon Folch, entre l'aparcament de la Girocleta de l'esquerra dels Jutjats i l'entrada a la plaça Independència.

Ampliar la vorera del passeig de Canalejas més propera al riu, utilitzar materials que permetin la integració i la preservació del paisatge cultural de la ciutat i instal·lar-hi més bancs.
Introduir mesures per garantir que les persones amb dificultats de mobilitat puguin gaudir de les vistes del riu Onyar, sense barreres arquitectòniques.

Oferir un nou espai de càrrega i descàrrega operatiu quan la plaça Independència estigui tancada. La zona se situaria davant de l'edifici de Correus, mentre que la parada de taxis s'ubicaria dins de la plaça de la Independència.

Establir un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al carrer de Berenguer Carnicer.

Paral·lelament, el projecte preveu accions per avançar en l'atenció als turistes amb discapacitats visuals i intel·lectuals. Per aquest motiu, s'adaptarà el material turístic, es comptarà amb audioguies especials i s'instal·laran plafons i materials en relleu als principals atractius turístics de la ciutat. A més, també s'hi inclouen mesures per millorar l'experiència turística de tots els visitants que arriben a la ciutat, amb l'objectiu d'allargar-ne l'estada i augmentar el grau de satisfacció de l'experiència. Es crearà un City Pass, una targeta turística tecnològica, que permetrà un accés més econòmic, eficient i còmode als principals recursos turístics, al transport públic i a d'altres serveis com la Girocleta. Finalment, s'instal·larà wifi obert al Punt de Benvinguda.

Com ha explicat la tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana Yanes, "aquesta acció suposarà tenir uns recursos per facilitar l'accés a persones amb discapacitats, mobilitat reduïda o necessitats especials, i d'aquesta manera fomentar el turisme accessible, a la vegada que potenciar el turisme de qualitat i connectar la porta d'entrada a la ciutat amb l'eix comercial que s'allarga fins a l'eixample".

Aquesta actuació es finançarà a través d'una subvenció de la Generalitat de Catalunya en el marc del programa de concessió de subvencions per a ens locals de Catalunya per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme i per l'obertura de la convocatòria per a l'any 2017, amb l'ORDRE EMC/93/2017.


Autor: Redacció


Arxiu adjunt

Plànols





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...