Notícies més llegides




La Selva


Blanes

L'espectacle pirotècnic 'Mare Natura' congrega unes 100.000 persones a Blanes

La Selva  -  25/07/2017  -  14:08

Els Focs arriben demà a la seva clausura amb l'actuació de la Pirotecnia Pablo del Principat d'Astúries


© Vicens Esteve Garcia/GN

© Vicens Esteve Garcia/GN




Els Focs de Blanes han allargat avui l'espectacularitat cromàtica amb un nou concepte de pirotècnia molt centrat en la vessant estètica, més que en l'explosivitat. Aquest és un dels cànons que defineixen les actuacions estrangeres, especialment franceses, i que s'ha corroborat avui de la mà de l'empresa Régie Fête, dedicada als espectacles multimèdia i piromusicals des de l'any 2004.

D'àmbit familiar, la petita empresa ubicada a tocar de Lens ha debutat a la localitat selvatana amb l'espectacle 'Mare Natura', una actuació que ha congregat al voltant de 100.000 persones en aquest quart dia del 47è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava. Durant l'exhibició s'ha constatat la màgia de la nova escola francesa de pirotècnia, representada amb la bona qualitat del material, el color i la lluminositat navegant pel cel i les creacions inverosímils.

Régie Fête ha continuat la tendència d'enguany, caracteritzada per unes actuacions de molta qualitat. Així ho destaca Josep Lluís Pouy, membre de la Comissió Tècnica, qui subratlla que aquesta edició, amb companyies com Vulcano o Tomás, és una de les que brinda més qualitat pirotècnica.

Tal com recorda Pouy, aquests són dies de festa a Blanes. "Per nosaltres és una tradició molt arrelada. És una setmana en la qual es barregen els Focs amb totes les altres activitats que tenim, però la pirotècnia no deixa de ser la guinda d'aquest pastís que involucra tota la població".

També són uns dies especials per l'Albert Sanz, regidor d'ERC al consistori blanenc. "Els Focs són un acte molt bonic i intens, representen la festa gran de Blanes i per a nosaltres és un orgull", explica l'edil, qui també remarca la "gran qualitat" dels espectacles d'aquest 2017.

El Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava arriba al seu punt i final demà dimecres amb l'actuació de la Pirotecnia Pablo, del Principat d'Astúries. Situada a Cangas del Narcea, l'empresa oferirà una actuació amb la marca personal de José de la Villa amb l'objectiu d'assolir un trofeu que fa molts anys que no col·loca a la seva vitrina.





Autor: J.N/ GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...