Notícies més llegides




Baix Empordà


Castell-Platja d'Aro

Un centenar de joves participen al casal tecnològic de Castell-Platja d'Aro

Baix Empordà  -  25/07/2017  -  23:12

A l'entorn d'un miler d'infants i joves participen també als Casal d'Estiu i Casal Esportiu


Casal tecnològic de Castell-Platja d'Aro

Casal tecnològic de Castell-Platja d'Aro




La principal novetat de l'oferta d'activitats d'educació en lleure d'estiu organitzada per l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro és el Casal Tecnològic, adreçat a noies i nois de 12 a 16 anys, que durant quatre setmanes poden gaudir de manera temàtica del món de la robòtica, la fotografia, youtube o els videoclips. Una iniciativa d'Aroimpulsa-Regidoria de Promoció Econòmica que compta amb una participació de 24 joves de mitjana (el nombre màxim de places) en cadascuna de les quatre de setmanes programades durant el mes de juliol. De manera conjunta, el Casal d'Estiu, el Casal Esportiu i el Casal Tecnològic tenen una inscripció propera al miler infants i joves de juny a setembre.

El Casal Tecnològic es desenvolupa en horari de matins (9-14.30 h), del 3 al 28 de juliol al Club Nàutic Port d'Aro, per noies nois nascuts entre els anys 2001 i 2015, que plegats podran gaudir d'una activitat final conjunta, el dilluns 31 de juliol: una sortida a un dels parcs d'aventura instal·lats a Platja d'Aro. La docència i el monitoratge és a càrrec d'ERAM Zeta, el projecte educatiu d'ERAM Medialab i de l'Escola Universitària ERAM, adscrita a la Universitat de Girona, que des de l'any 2014 organitza monogràfics, extraescolars i festivals amb la finalitat d'educar en les noves tecnologies aplicades, les arts escèniques i la creativitat amb l'objectiu d'ensenyar a les generacions futures, a adaptar-se a les noves tecnologies.

El Casal es divideix en setmanes temàtiques: robòtica (disseny d'un robot LEGO Mindstorm per així promoure respostes creatives davant d'un repte i treballar cooperativament), fotografia creativa (utilització a nivell bàsic el mode manual i el semi manual de la càmera, aplicació de recursos de composició i d'imatge a nivell bàsic i treball de la fotografia amb llum natural i artificial), Bé Youtubber (coneixement de Youtube per desenvolupar idees creatives i treballar en equip) i videoclip (execució dels rols d'un rodatge, escriptura d'un guió relacionat amb la temàtica d'una cançó i potenciació del treball cooperatiu).

L'oferta municipal d'activitats de lleure també ha programat el Casal d'Estiu, del 26 de juny al 8 de setembre amb doble seu: a l'escola Vall d'Aro de Castell d'Aro i a la Pineda de Platja d'Aro (on es concentra com a espai únic l'oferta de juny i setembre). En els diversos torns mensuals hi participen prop de 800 infants de 3 a 14 anys, en horaris de matins i/o tardes i amb servei de menjador. Des de la regidoria d'Infància i Joventut programen sortides a la platja i a la piscina i en bicicleta, jocs d'aigua, gimcanes, jocs i tallers i altres activitats relacionades amb un centre d'interès.

Al Casal Esportiu hi participen uns 150 joves de 8 a 15 anys entre els torns matinals de juliol i agost. Organitzat per la regidoria d'Esports es desenvolupa en horari de matins a l'aire lliure -amb activitats aquàtiques o en el medi natural-, però també al Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro o a la Sala Polivalent de Castell d'Aro. Ofereix la possibilitat de practicar i descobrir diversos esports, segons l'edat: aquàtics (vela, caiac, windsurf, pàdel surf, bateig subaquàtic i snorkel), d'exterior (vòlei platja, BTT i orientació) o de pista (bàsquet, handbol, bàdminton o korfbal, entre d'altres).


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...