Notícies més llegides




Política


Catalunya

Xavier Gibert dimiteix com a número dos de Cultura

Política  -  25/07/2017  -  22:23

El conseller de Presidència, Jordi Turull, ha anunciat avui que el càrrec serà per a Maria Dolors Portús


Xavier Gibert

Xavier Gibert




Nous canvis a l'organigrama del govern català a nou setmanes de l'1-O. La Generalitat ha nomenat avui Maria Dolors Portús com a nova secretària general del Departament de Cultura en substitució de Xavier Gibert, que ha dimitit quan només feia dues setmanes que ocupava el càrrec, tot i que formava part de l'Executiu català des del 2010, amb Artur Mas de president, quan va ser nomenat secretari general del departament d'Interior.

Així ho ha subratllat avui el conseller de Presidència, Jordi Turull, després de la reunió del Consell Executiu, quan ha punutalitzat que la nova número dos de Cultura a la Generalitat serà Portús, nascuda l'any 1951 a Torelló i llicenciada en Geografia i Història per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquest no ha estat l'únic anunci del dia. En aquest sentit, també s'ha donat a conèixer el nom de Lluís Baulenas com a nou secretari general del Departament d'Ensenyament. En aquest cas, Baulenas relleva a Maria Jesús Mier, qui la setmana passada va deixar el càrrec després de mostrar les seves diferències amb la consellera Clara Ponsatí en relació a com s'havia de desenvolupar la tasca en el departament.

Una vintena de canvis

Amb la marxa de Gibert, el govern ja ha viscut una vintena de canvis en el seu organigrama en els darrers tres mesos. Algunes de les últimes marxes han estat les de la exnúmero dos d'Ensenyament, Meritxell Ruiz; la de l'exconseller d'Empresa, Jordi Baiget o la de l'exresponsable de la cartera d'Interior, Jordi Jané. Els qui també han deixat el seu càrrec dins l'administració catalana recentment han estat l'exdirector dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, o l'antic director del Servei d'Emergències 112, Frederic Aran.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...