Notícies més llegides




Catalunya


Barcelona

La Guàrdia Civil entra al Parlament i al Palau per buscar informació sobre el 3% de CDC

Catalunya  -  20/07/2017  -  00:02

Els agents han registrat el despatx de l'exconseller de Justícia, Germà Gordó, per obtenir detalls sobre les adjudicacions d'obra pública


Parlament de Catalunya

Parlament de Catalunya




La Guàrdia Civil ha entrat aquest dijous al matí al Parlament de Catalunya i al Palau de la Generalitat amb l'objectiu d'obtenir documentació i material informàtic relacionat amb el cas 3% sobre el presumpte finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). En aquest sentit, la mesura busca proves relatives a les gestions que podria haver realitzat l'exconseller de Justícia, Germà Gordó, qui està imputat en la causa i que ha de declarar el proper dilluns. En concret, agents de l'Institut Armat han iniciat un registre en el despatx de Gordó per tal de reunir informació sobre determinades adjudicacions d'obra pública.

L'operació està supervisada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i la Fiscalia Anticorrupció i forma part del procediment que aquesta mateixa instància va obrir contra l'exconseller el passat 1 de juny. Gordó, qui també va ser exsecretari de Govern (2010-12), està imputat per tràfic d'influències, prevaricació i malversació de cabals públics.

L'operatiu de la Guàrdia Civil, que també ha estat present a la Conselleria de Justícia, que presideix Carles Mundó, i al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat, ha arribat després que el jutge d'El Vendrell, que investiga el cas del 3%, demanés al TSJC obrir diligències contra Gordó.

En el Parlament hi han anat un total de vuit agents acompanyats pel fiscal Anticorrupció Mariano Fernández Bermejo, per un secretari judicial i pel cap de seguretat del Parlament.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...