Notícies més llegides




Tarragona


Batea

Un poble tarragoní vol independitzar-se de Catalunya

Tarragona  -  19/07/2017  -  23:05

Batea assegura sentir-se "discriminada" pel tracte de la Generalitat i proposa unir-se a l'Aragó


Ajuntament de Batea

Ajuntament de Batea




Batea, un petit poble de la província de Tarragona, ha anunciat que vol deixar de ser un municipi català i pertànyer a l'Aragó perquè se sent discriminat per la Generalitat. L'alcalde de la localitat, Joaquim Paladella, ha presentat una petició formal a la Subdelegació del Govern a Tarragona per demanar una reunió on s'explorin les possibilitats jurídiques d'esdevenir un municipi d'Aragó. A més, també vol entrevistar-se amb el president català, Carles Puigdemont.

Un cop consultades totes les administracions, l'alcalde planteja un referèndum al poble i que siguin els veïns els qui decideixin si canvien de comunitat autònoma.

El motiu d'aquesta proposta d'independència, assegura Paladella, és la llarga llista de "discriminacions" que ha viscut el poble i les constants topades amb la Generalitat que diu haver patit el municipi de la Terra Alta, d'uns 2.000 habitants. L'alcalde socialista remarca que el poble se sent "molt català", però que la situació no pot continuar. Entre els greuges que exposa hi ha el fet que el Govern català ha incomplert el compromís de fa anys d'oferir 60 places concertades d'una residència geriàtrica al poble.

A través d'un comunicat, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ja ha posat el crit al cel i ha mostrat la seva "indignació i impotència" per la proposta de l'alcalde, assegurant que "no tot s'hi val" per aconseguir "unes places de la residència".


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...