Notícies més llegides




Alt Empordà


Figueres

L'exhumació de Dalí es farà aquest dijous amb el museu tancat

Alt Empordà  -  19/07/2017  -  08:28

El jutge ha decidit canviar l'hora després que la Fundació Museu Dalí ho sol·licités per no perjudicar l'activitat del museu


Salvador Dalí

Salvador Dalí




L'exhumació del cos de Salvador Dalí per determinar si Pilar Abel és la filla biològica del cèlebre pintor es farà aquest dijous a partir de les vuit del vespre sota la cúpula del Teatre-Museu Dalí, quan el recinte ja estigui tancat al públic. Així ho ha decretat el Jutjat de primera instància número 11 de Madrid, que ha acabat admetent la petició de la Fundació Gala-Salvador Dalí que demanava que l'exhumació, prevista en un primer moment durant el matí, es realitzés en horari fora de visites per no perjudicar l'activitat de les instal·lacions.

En aquest sentit, la Fundació Gala-Salvador Dalí ha comunicat avui que organitzarà un dispositiu especial per facilitar la tasca a la comitiva judicial enviada pel Jutjat de Figueres. L'entitat, a més, especifica que "no es pot fer una previsió de la durada de la intervenció" i que tampoc es podrà accedir a l'interior del museu mentre tingui lloc aquesta actuació.

La previsió és la d'accedir a la cripta aixecant la llosa d'una tona i mitja que hi ha al damunt. Anteriorment, l'Ajuntament de Figueres havia ressaltat els "problemes tècnics" que existien a l'hora d'efectuar aquesta tasca, tot i que des de la Fundació s'ha preparat un dispositiu específic per facilitar els treballs. Es calcula que, de mitjana, uns 4.000 visitants passen cada dia del juliol per damunt la pedra que demà s'ha de moure per fer l'exhumació.

Els detalls, divendres

D'altra banda, la Fundació també ha convocat una roda de premsa per divendres a les vuit del matí per valorar la intervenció i definir els següents passos que s'han de seguir. Uns passos, aquests, que hauran de determinar si Abel, figuerenca nascuda l'any 1956, és filla o no de l'artista surrealista.

La mateixa Abel la setmana passada ja es va personar a l'Institut de Toxicologia de Madrid perquè li extreguessin mostres. Segons apunta, la seva mare i Dalí haurien mantingut una relació clandestina a Cadaqués, quan la dona treballava d'assistenta per a uns amics de la família Dalí. La demanda de paternitat d'Abel es va admetre a tràmit l'abril de 2016, i després de dues interlocutòries del jutjat -la primera, prevista pel passat desembre-, finalment s'efectuarà l'exhumació. La magistrada María del Mar Crespo subratllava, en la darrera interlocutòria, que era "necessari" obtenir l'ADN de les despulles del pintor atès que no hi havia altres "restes biològiques o personals" per fer la comparativa.


Autor: J.N/ GN


Notes relacionades

La exhumación de Dalí se hará este jueves con el museo cerrado





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...