Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

23 espectacles i prop de 40 funcions conformen la proposta d’arts escèniques de Banyoles

Pla de l'Estany  -  19/07/2017  -  15:49

Les entrades per tots els espectacles es posaran a la venda demà dijous 20 de juliol a partir de les 10.00 del matí


Mariona Aupi

Mariona Aupi




23 espectacles i gairebé 40 funcions conformen la programació d'arts escèniques de Banyoles pel segon semestre de 2017 que s'ha presentat aquest matí en roda de premsa a l'Ajuntament de Banyoles.

Les propostes musicals

Pel que fa als espectacles musicals, que tindran lloc a l'Auditori de l'Ateneu, la temporada s'estrenarà el dijous 7 de setembre (21 h) amb la preestrena de Maraca soul!, el nou disc dels The Gramophone Allstars Big Band, una refrescant mostra del talent i l'energia que atresora la nova generació de músics del nostre país. El dia 16 de setembre (21 h) Néstor Giménez Raw Trio ens proposaran un acostament en clau jazzística a alguns dels temes més coneguts dels grups de pop-rock de les darreres dècades.

El dia 1 d'octubre (19 h), es farà el segon concert de la pianista Gabriela Montero, artista resident de l'Ateneu – CMEM aquest any 2017. En aquesta ocasió, Montero estarà acompanyada per la també pianista Vanessa Pérez, juntes interpretaran obres de piano per a quatre mans i per a dos pianos. El dia 4 de novembre (21 h) serà el torn de Rubén Fernández & Andreu Zaragoza + Zamak Quartet, que ens presentaran Girassol, un disc premiat com el millor disc de l'any per l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna.

El 12 de novembre (19 h), la banyolina Mariona Aupí farà la presentació oficial del seu segon disc en solitari a les comarques gironines, Le Monde (La Cúpula Music, 2017), un disc farcit de metàfores que reforcen les imatges sonores d'unes cançons en què s'hi troben obstacles a superar, partint d'una carta del Tarot de Marsella.

El 26 de novembre (19 h), serà el torn de la cantant i actriu cordovesa Mariola Membrives, un recital on es podrà escoltar la seva veu melismàtica acompanyada pel genuí toc de la guitarra d'Oliver Haldon. El dissabte 2 de desembre (21 h), un doble concert amb la jove banda de Banyoles Roko Banana i els Cala Vento que després del seu debut homònim, ens presentaran el seu nou treball Fruto Panorama (BCore, 2017). Per últim, tancarà la programació musical el tercer i darrer concert de Gabriela Montero que en aquesta ocasió estarà acompanyada del baríton irlandès Sam McElroy. Un concert que ens mostrarà la part més poètica de les seves facetes.

Les propostes teatrals

Dins l'apartat teatral, i emmarcat dins la programació del Festival Temporada Alta – Festival de Tardor de Catalunya, s'iniciarà la temporada a la Factoria d'Arts Escèniques el dia 13 d'octubre (21h), amb la representació Els dos cavallers de Verona, de William Shakespeare, a càrrec de la companyia Parking Shakespeare. L'espectacle Dones & homes, dirigit per Jordi Sala, serà l'espectacle estrella de la Festa Major de Sant Martirià 2017, es podrà veure al Teatre Municipal de Banyoles els dies 20, 21, 22, 23, 27, 28 i 29 d'octubre. Una adaptació molt lliure de Husbands and Wives de Woddy Allen i que es portarà a l'eterna història de l'amor i el desamor.

El dia 10 de novembre (21 h), a la Factoria d'Arts Escèniques, es representarà Kilòmetres, la història d'una família i el seu particular viatge explicada des de la seva pròpia veu per Meri Yanes. El cap de setmana de l'1, 2 i 3 de desembre, a la Factoria d'Arts Escèniques i, emmarcat també dins la programació de Temporada Alta – Festival de Tardor de Catalunya, s'estrenarà Spender, dels banyolins El Vol del Pollastre, un espectacle que s'endinsa en el terreny de la fantasia i la ciència ficció. Finalment, tancarà la programació teatral la coproducció entre l'Ajuntament de Banyoles i la companyia Cor de Teatre, Els Pastorets de Banyoles, que es podrà veure els dies 26 i 30 de desembre i 6, 7, 13 i 14 de gener (18 h) al Teatre Municipal.

Cinc propostes familiars

Finalment, la programació familiar, presenta 5 propostes de gran qualitat. Obrirà la temporada de tardor l'espectacle Collage, de la companyia Cia. BotProject, el dia 30 de setembre (18 h) a la plaça de les Rodes. Emmarcats en les activitats de la Festa Major de Sant Martirià 2017, es representaran a l'Auditori de l'Ateneu els espectacles Tututs!, de la Cobla Bisbal Jove, el 21 d'octubre (12 h) i Cösmix, de la cia. Teatre Mòbil, el 22 d'octubre (12 h). El dia 19 de novembre (12 h i 17 h), la cia. Teatre Nu, portarà a l'escenari del Teatre Municipal l'espectacle Maure el dinosaure. Finalment, el diumenge 17 de desembre (12 h i 17 h) a l'Auditori de l'Ateneu es durà a terme l'espectacle, La gallina dels ous d'or, de la cia. Zum Zum Teatre.

Entrades a la venda, demà

Les entrades per a tots els espectacles es posaran a la venda a partir de demà dijous 20 de juliol a les 10.00 a www.cultura.banyoles.cat i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a divendres de 8.30 h a 14.45).

A part de les entrades dels espectacles, també es posaran a la venda 3 tipus d'abonaments, 3/5, 6/8 i +8. Aquests abonaments durant la temporada donen dret a un 15%, 20% i 25% de descompte sobre el preu de les entrades.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...