Notícies més llegides



Alt Empordà


Figueres

Presenten la 16a edició del Festival Acústica

Alt Empordà  -  14/07/2017  -  21:24

El Festival Acústica ha presentat una nova edició que se celebrarà a Figueres del 31 d'agost al 3 de setembre


Borja Balsera/GN

Borja Balsera/GN



Xavi Pascual





 Una festa a la plaça Josep Pla de la capital altempordanesa ha servit per presentar el cartell d'enguany que presenta com a novetat un nou espai escènic. A l'acte han intervingut el promotor del festival Xavi Pascual i l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, acompanyats d'una actuació de Laia Vehí i el dj Carles Pujol. El Festival Acústica ha presentat una nova edició que se celebrarà a Figueres del 31 d'agost al 3 de setembre

L'anuari d'enguany situa l'esdeveniment com el setè en convocatòria en els països catalans i tercer de Catalunya. Pascual ha destacat que el festival ha anat creixent consolidant-se i aconseguint una xifra d'espectadors que sobrepassava les 100.000 persones la darrera edició. El festival urbà repetirà algunes apostes que complementen la programació musical com són l'espai de foodrucks, l'Acústica market o una fira del disc.

Aquest any hi haurà un nou espai que s'afegirà als escenaris de la Rambla, la Plaça Josep Pla o la Plaça Catalunya: La plaça de la palmera és un "nou espai que permet ampliar programació de divendres i dissabte" ha explicat Pascual. La nova localització, amb un aforament d'unes 3.000 persones, anirà destinat als grups més emergents però que comencen a estar consolidats.

La programació

El festival sempre ha apostat per la música en català de tal manera que "molts dels artistes que lideren el panorama musical han tocat a l'acústica diverses vegades" diu el promotor.

El dijous 31 d'agost començarà el festival amb un concert inaugural de Rosalia & Refree als Jardins del consell comarcal –aquest serà l'únic concert de pagament– i la festa continuarà a la plaça Catalunya amb Jair Domínguez, Bad Gyal, C. Tangana i clourà la jornada el concert d'Itaca Band.

El divendres els concerts s'han programat a partir de les 6 de la tarda intercalant propostes per als més menuts (l'Acustiqueta). Maria Jacobs estrenarà l'escenari de la plaça de la palmera mentre que Dàmaris Gelabert aplegarà el públic a la plaça Catalunya. La guanyadora del Sona 9 Lakaste sonarà a les vuit de la tarda a la plaça de la palmera i la música de Maïa Vidal ho farà a les nou a la balconada de la plaça Josep Pla (un espai molt singular que van estrenar a l'edició de 2016.

La gran nit de divendres la inaugurarà Blaumut que el prosseguiran Raph Dumas dj & la cobla Sant Jordi, zoo i la iaia. Ben entrada la nit, Txarango promet omplir la Rambla i Ramon Mirabet la plaça de la palmera. A les 2 el dj Carles Perez oferirà la darrera ballaruca de la nit.

El dissabte dia 2 Llibert Fortuny presentarà el seu espectacle familiar –en el marc de l'Acustiqueta– i Dona Llop tocarà a la plaça Josep Pla alhora que Gossos ho farà a la Rambla amb el seu espectacle "Gossos per menuts". La veu de Gemma Humet tocarà el seu Nou disc "Encara" i Pavvla (actriu de La Riera) oferirà el seu pop-indie. The excitaments i Maria Arnal i Marcel Bagés també tocaran la nit de dissabte.

L'acordió diatònic del grup Morena! Serà el preludi d'una nit que encadenarà els concerts de Bebe, els Amics de les Arts, Gertrudis i Allbert Planadevall dj. El Festival també es reserva un grup sorpresa que tocarà a les onze a la Rambla.

Pels incansables del Festival –i destinat als més petits– el diumenge s'acomiadaran del festival el grup altempordanès Pot Petit que actuarà en format Big Band. Els seguiran Orquestra Di-versiones, que fa uns quants anys que ofereixen el concert de clausura del festival.


Autor: Borja Balsera/GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...