Notícies més llegides




Internacional


Brussel·les

Juristes catalans alerten a Brussel·les de la 'falta de garanties' de l'1-O

Internacional  -  11/07/2017  -  15:22

El president del col·lectiu Llibertats, Pere Lluís Huguet Tous, lamenta la manca de transparència i de democràcia del 'Procés'


Juristes catalans a Brussel·les

Juristes catalans a Brussel·les




L'organització Llibertats, creada amb l'objectiu d'impulsar el rigor jurídic en el debat català sobre la independència, ha realitzat avui un acte al Parlament Europeu després d'acceptar la invitació de l'eurodiputada Teresa Giménez Barbat (ALDE). L'agrupació, formada per juristes catalans, ha impulsat recentment una primera anàlisi jurídica del Projecte de Llei de Referèndum en el qual assenyalen que aquesta eina no té garanties i no resulta homologable internacionalment.

El propòsit de l'acte celebrat avui al cor d'Europa és, segons la mateixa organització, "reafirmar la importància del marc legal de la Unió com a garant de drets i llibertats i mostrar com les accions de l'independentisme ho estan vulnerant". En aquest sentit, un dels ponents, el president del col·lectiu de juristes Llibertats, Pere Lluís Huguet Tous, afirma que l'objectiu de la ponència a Brussel·les no és altre que "mostrar la preocupació sobre l'anunciada Llei de Referèndum, que no té garanties jurídiques i no compleix amb la legislació espanyola ni amb els tractats europeus o internacionals". "Volem exposar la manca de garanties i la manca de democràcia de la Llei del Referèndum, i el fet que la Llei de Transitorietat Jurídica, que afecta a la vida de tots els catalans, es manté en secret, el que demostra una manca de transparència i de democràcia extraordinària", afegeix el jurista.

"Més que preocupar-se per la situació a Catalunya, a Europa hi ha un sentiment de què les coses no s'han de fer així. L'èxit dels 60 anys de pau que ens ha portat a Europa és precisament el respecte a la llei i l'Estat de Dret, aquesta és la base de la Unió Europea. La preocupació en el cas del procés català és important, però creiem que l'Estat espanyol té els mecanismes jurídics necessaris per fer valer la llei", opina Huguet, qui també es mostra convençut que mai hi haurà "un referèndum amb les característiques d'homologació". "Pot haver-hi alguna cosa similar al 9-N, però sense garanties no tenen cap tipus d'eficàcia", subratlla.

A l'hora de referir-se a una possible solució per tractar la situació política actual entre Catalunya i Espanya, el jurista detalla que "el pas immediat" hauria de ser la convocatòria d'unes eleccions autonòmiques i, arran d'aquest context, que el nou govern s'assegui a parlar amb el govern de l'Estat per trobar una solució, "que és el que demanen tots els ciutadans catalans".

A més d'Huguet, l'acte ha comptat amb la presència de membres de l'organització en companyia d'altres destacats juristes així com els parlamentaris europeus Javier Nart (cap de la delegació de Ciutadans); Ramón Jáuregui (portaveu de la delegació del PSOE) i Esteban González Pons (cap de la delegació del Partit Popular).


Autor: J.N/ GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...