Notícies més llegides




Política


Barcelona

Puigdemont fulmina Baiget per dubtar de l'1-0

Política  -  03/07/2017  -  23:12

El fins ara conseller d'Empresa, que serà substituït per Santi Vila, havia dit que el referèndum "probablement" no es farà


Jordi Baiget

Jordi Baiget




El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha cessat aquesta tarda el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, arran de la seva entrevista a 'El Punt Avui', on manifestava els seus dubtes al voltant del referèndum que el Govern vol celebrar el proper 1 d'octubre.

Baiget, home de la confiança de l'expresident Artur Mas, havia subratllat a l'entrevista que, per fer front a la posició inflexible de l'Estat a l'hora d'impedir el referèndum, caldria cercar "altres alternatives". "Probablement no podrem fer el referèndum, i haurem de fer una cosa diferent", deia el ja exconseller, qui també havia comparat el possible referèndum de l'octubre amb la consulta del 9-N.

Les paraules de Baiget no han tardat a generar reaccions. Des de la CUP, els diputats Mireia Boya i Benet Salellas han reclamat aquest matí la dimissió del titular d'Empresa, una postura més contundent que l'evidenciada per ERC, que ha fet una crida a favor de la unió mitjançant el portaveu Sergi Sabrià, qui ha assegurat que "tenir por és molt lícit, però no ens ha d'aturar".

El cert, però, és que les declaracions de Baiget, que han suposat una esquerda sense precedents entre les forces independentistes -era la primera vegada que un membre de l'Executiu de Puigdemont qüestionava el referèndum- han tingut una reacció immediata per part del president.

En aquest sentit, i a través d'un comunicat, el Govern de la Generalitat ha informat aquesta tarda que Puigdemont nomenava Santi Vila, conseller de Cultura, en el lloc de Baiget. El relleu entrarà en vigor a partir de demà, moment en el qual es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Vila, per la seva banda, continuarà mantenint la cartera de Cultura de manera temporal a l'espera que es nomeni un nou conseller.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...