Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

10 concerts gratuïts al 20è Festival Nits de Jazz a Platja d'Aro

Baix Empordà  -  28/06/2017  -  14:35

Divendres de 30 juny a l'1 de setembre amb escenaris a la Masia Bas i la Platja Gran de Platja d'Aro i a Castell d'Aro


 Nits de Jazz a Platja d'Aro

Nits de Jazz a Platja d'Aro




Vintena edició del Festival Nits de Jazz a Platja d'Aro (www.nitsdejazz.com), amb un programa global de 10 concerts, que consolida l'ampliació iniciada l'estiu passat en relació al nombre d'actuacions, a les dates del programa i dels escenaris. El gruix del programa es continua desenvolupant a la Platja Gran de Platja d'Aro (zona de Cavall Bernat), amb vuit concerts gratuïts -amb servei de seient per a 1.500 espectadors (i tota la resta poden instal·lar-se a la sorra de la platja o al Passeig Marítim)-, cada divendres, del 7 de juliol al 25 d'agost (23 h). Però tant l'obertura com la cloenda es fan a dos espais complementaris: l'inici als jardins exteriors de l'espai cultural de la Masia Bas de Platja d'Aro (divendres 30 de juny · 20.30 h) i el tancament a la Plaça Lluís Companys de Castell d'Aro (divendres 1 de setembre · 20.30 h).

El festival preveu repetir, i fins i tot incrementar, els 20.000 espectadors que de mitjana han tingut les darreres edicions, xifra que el consolida, després de 20 anys consecutius, com una de les propostes més fresques, dinàmiques, de qualitat i amb èxit de públic a l'estiu de la Costa Brava. Després de dues dècades de programació ininterrompuda -es va iniciar modestament amb dues actuacions l'estiu de 1998- avui acredita prop de 150 concerts i un currículum amb formacions com La Vella Dixieland, Llibert Fortuny, Raynold Colom, Divinas, Barcelona Big Blues Band & Dani Nel·lo, Big Mama, Sant Andreu Jazz Band, Laura Simó, Mònica Green o Ignasi Terraza, entre molts altres.

Tot i el seu creixement i consolidació, el festival no ha perdut el seu tret d'identitat, ans al contrari, els ha potenciat; esdevenint una proposta gratuïta, a la fresca de les nits d'estiu arran de mar, apostant per artistes i formacions del jazz català i internacionals, obert als estils musicals que fan frontera amb el jazz. És així com ha consolidat i ha generat un públic heterogeni, agraït i fidel. Amb aquests ingredients ha forjat la seva pròpia identitat, equiparable de qualsevol altre esdeveniment similar (per qualitat en la programació, organització i difusió), però amb unes dimensions, un format, i un espai que el fan proper a tots els públics. I és així com conviu amb naturalitat amb d'altres grans festivals de renom de la Costa Brava, sense voler-hi competir, però esdevenint, una opció diferent -que no alternativa- per gaudir de les nits musical d'estiu.

Les Nits de Jazz formen part d'Estereofònics (www.estereofonics.com), la marca que des de l'any 2015 aplega tots els festivals i espectacles musicals que es desenvolupen a l'estiu a Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró, i que enguany proposa 78 concerts en quatre mesos i mig (del 27 de maig al 14 d'octubre) amb múltiples gèneres, del jazz a la clàssica, tot passant pel surf o el rock'n'roll. La proposta es va iniciar amb una tarda amb actuacions de petit format als carrers de Platja d'Aro (dissabte 27 de maig), i va continuar amb Xalaro · Mostra d'Espectacles i Turisme Familiar (17 i 18 de juny) i el concert de cobla (diumenge 25 de juny). Un hagin començat les Nits de Jazz (30 de juny-1 de setembre), serà el torn del Cicle de sardanes i havaneres (8 de juliol-26 d'agost), Festival Internacional de Música de S'Agaró -música de cambra- (15 de juliol-14 d'octubre), Desemboca Rock'n'Roll Festival (21-23 de juliol), Festival de Guitarra de Girona-Costa Brava (3-14 d'agost), Festa Major de Platja d'Aro (11-15 d'agost), Festa Major de Castell d'Aro (8-11 de setembre), i FestiSurf Costa Brava -surf-rock- (dissabte 23 de setembre).

20è Festival Nits de Jazz a Platja d'Aro
Del 30 de juny a l'1 de setembre de 2017
www.nitsdejazz.com
www.estereofonics.com

Divendres 30 de juny
Masia Bas · Platja d'Aro · 20.30 h · Gratuït
Nova Quartet
Senzillesa i sensibilitat musical
Temes que transiten pel jazz, el blues i la bossa nova. Una passejada per cançons que ens faran gaudir de la senzillesa i la sensibilitat que ens ofereix la màgia del directe amb Gessamí Boada, veu; Carlos Cruz, guitarra; Pep Colls, baix i Miki Grau, bateria.

Divendres 7 de juliol
Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d'Aro · 23 h · Gratuït
The Legendary Jazz Orquestra
Duke Ellington vs Count Basie
Un homenatge a la històrica trobada de les dues big bands més cèlebres de tota la història del jazz i a la suma dels seus membres i repertoris. Una acurada selecció de les partitures més representatives i dels temes més emblemàtics de les dues formacions.

Divendres 14 de juliol
Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d'Aro · 23 h · Gratuït
Stefano Palatchi in Swing
Una veu poderosa, profunda i de gran noblesa
Acompanyat de cinc musics de primer ordre, ofereix un concert basat en temes dels més grans del jazz: Ellington, Gershwin, Mandel, Legrand o Martino. Stefano Palatchi, veu; Jaume Peña, trompeta; Jordi Santanach, saxo i clarinet; Filippo Fanò, piano; Bernat Hernández, contrabaix i Josema Martín, bateria.

Divendres 21 de juliol
Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d'Aro · 23 h · Gratuït
Marco Mezquida Trio
Una formació potent i emocionant, rica en matisos i estils
Un repertori format per composicions pròpies de Mezquida i per arranjaments d'estàndards americans interpretats amb una personalitat, sensibilitat i presència a l'escenari que no deixa indiferent a ningú. Marco Mezquida, piano; Masa Kamaguchi, contrabaix i Carlos Falanga, bateria.

Divendres 28 de juliol
Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d'Aro · 23 h · Gratuït
Anthony Strong
Una superestrella del jazz al Regne Unit
Acompanyat de bateria i contrabaix, el cantant i pianista britànic, amb quatre discos publicats, selecciona estàndards del jazz i clàssics del swing de la vella escola, però amb un estil molt personal que recorda al primer Stevie Wonder i a la llegendària factoria discogràfica Motown.

Divendres 4 d'agost
Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d'Aro · 23 h · Gratuït
Barcelona Gospel Messengers featuring Lurine Cato
Sota la direcció de Ramón Escalé
Els guanyadors del Premi Enderrock per votació popular al Millor Disc de Jazz 2016, comptaran amb la col·laboració estel·lar de la cantant britànica Lurine Cato, anomenada The Queen of UK Gospel, una veu heterodoxa que acosta el gòspel a altres gèneres com el rhythm'n'blues.

Divendres 11 d'agost
Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d'Aro · 23 h · Gratuït
Cotton Club Big Band
De Hollywood a Broadway
Un viatge pels musicals i estàndards dels mestres de Hollywood i Broadway i pels temes de l'època daurada del swing. Una veritable All Star Band d'esperit americà amb els millors músics del país amb base rítmica de piano, baix, bateria i percussió i àmplies seccions de metall.

Divendres 18 d'agost
Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d'Aro · 23 h · Gratuït
Anna Luna Quintet
20 anys de jazz
Una de les cantants de jazz més enlluernadores del país: la seva veu encisadora, la seva màgia damunt de l'escenari i la selecció dels temes i dels músics que l'acompanyen fan que aquest concert esdevingui un espectacle d'una gran excel·lència i qualitat.

Divendres 25 d'agost
Platja Gran (Cavall Bernat) · Platja d'Aro · 23 h · Gratuït
The French Swing All-Stars
Quintet format per grans musics de swing francesos
Jérome Etcheberry, trompeta i Michel Pastre, saxo; són dos grans líders musicals de ple dret, que quan s'uneixen transmeten una química extraordinària. La poderosa secció rítmica està integrada per Félix Hunot, guitarra; Sebastien Girardot, contrabaix i Guillaume Nouaux, bateria.

Divendres 1 de setembre
Plaça Lluís Companys · Castell d'Aro · 20.30 h · Gratuït
Sloppy Beats
Ritmes funk combinats amb harmonies de jazz
Un repertori basat en temes propis complementats amb algunes versions. S'hi poden escoltar influències diverses, des dels Meters fins a Weather Report. Sebastià Burguera, guitarra elèctrica; Pol Padrós, saxo; Dani Prats, teclat; Fredi Gutiérrez, baix elèctric i José Luis Garrido, bateria.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...