Notícies més llegides




Esports


Platja d'Aro

Estatge de la selecció espanyola Sub 20 a Platja d'Aro

Esports  -  27/06/2017  -  20:31

El seleccionador de l'absoluta, Sergio Scariolo, visita l'equip al Palau d'Esports i Congressos


selecció espanyola Sub 20

selecció espanyola Sub 20




El Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro acull des del passat 23 de juny i per quart estiu consecutiu, l'estatge d'entrenament de la selecció espanyola masculina de bàsquet sots 20, com a preparació de l'equip per al Campionat d'Europa 2017 que se celebra aquest estiu Creta, Grècia. Com a complement a l'estada se celebra el Torneig Internacional U20M Platja d'Aro Eurohopes, del 30 de juny al 2 de juliol, a les mateixes instal·lacions, en format de lligueta amb els equips nacionals d'Espanya (actual campiona europea), Alemanya (semifinalista en la darrera edició), França i República Txeca. Una iniciativa de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) i la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro.

Aquest jove equip de promeses està dirigit per Ibon Navarro –aquesta passada temporada entrenador del Bàsquet Manresa i que s'estrena ara com a seleccionador- acompanyat d'un ampli cos tècnic que ha escollit a 16 jugadors -finalment una dotzena seran al campionat- entre els quals hi ha els gironins Guillem Jou (aler vinculat al CB Martorell i al Bàsquet Manresa amb origen a les categories de formació del CB Llagostera i Sant Josep de Girona) i Enric Vila (pivot a Texas A&M de la lliga universitària NCAA dels Estats Units), tot i que s'hi incorporarà més endavant. L'equip també ha rebut la visita del seleccionador estatal absolut i nou coordinador tècnic de la Federació Espanyola de Bàsquet, Sergio Scariolo (Or en els Eurobàsquet del 2009, 2011 i 2015 i medalles olímpiques de plata -Londres 2012 i Rio de Janeiro 2016).

En relació al Torneig Internacional U20M Platja d'Aro Eurohopes, tots els matxs són d'entrada gratuïta amb el següent programa de partits: divendres 30 de juny França-Alemanya (17 h) i Espanya-República Txeca (19 h), dissabte 1 de juliol República Txeca-Alemanya (16.30 h) i Espanya-França (18.30 h) i diumenge 2 de juliol França-República Txeca (10 h) i Espanya-Alemanya (12 h). Actualment, la selecció espanyola sots 20 (nascuts l'any 1997) és una de les més potents del rànquing europeu U20M amb deu medalles consecutives (dos ors, tres plates i cinc bronzes) amb una evolució creixent coincidint amb les seves estades a Platja d'Aro (bronze 2014, plata 2015 i or 2016).

Un cop més, la FEB ha escollit la vila com a punt de preparació d'un dels seus equip (també hi va fer estada la selecció espanyola femenina sots 17 la primavera del 2016), fruit de la col·laboració que manté amb el consistori. La preparació del combinat estatal sots 20 manté la llarga tradició del municipi com a seu de concentracions d'equips de bàsquet de primer nivell a les instal·lacions municipals. El punt àlgid va ser la tardor del 2015 amb la selecció nacional femenina absoluta dels Estats Units en el seu camí de preparació per aconseguir l'or als Jocs Olímpics de Rio del 2016. Altres clubs que han escollit el municipi per fer-hi concentracions o partits han estat els equips masculins del Joventut de Badalona, FC Barcelona, Saragossa, Màlaga, Manresa, Menorca, Gran Canària, Alba de Berlín, Dynamo i Zènit de Sant Petesburg, Kiev o Donetsk; o els femenins Uni Girona, Barça CBS o UMMC Ekaterinburg, entre d'altres.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...