Notícies més llegides



Política


Badalona

Escridassada a Puigdemont en un acte celebrat a Badalona

Política  -  17/06/2017  -  19:24

El president de la Generalitat de Catalunya marxa abans d'hora enmig de xiulets i crits de "Fora, fora"


Un dels moments dels crits contra Puigdemont

Un dels moments dels crits contra Puigdemont




Mala tarda la que va passar ahir Carles Puigdemont al barri de Llefià de Badalona. I és que el president de la Generalitat va rebre una sonora xiulada durant el discurs que va fer amb motiu de les festes populars del barri badaloní. La majoria de les 3.000 persones que es van congregar a la plaça van escridassar a Puigdemont, fet que va dificultar que seguís amb el seu parlament. Després de diversos intents -amb pauses incloses- Puigdemont va marxar abans del previst mentre els assistents cridaven: "Fora, fora" o "Espanya, Espanya". La intervenció del president català es va produir després que l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabaté, també fos escridassada pels seus propis ciutadans. Amb més de 60.000 habitants, el barri de Llefià és un districte en el qual el PP va obtenir el 50% dels vots en les darreres eleccions municipals. Tot i la victòria aclaparadora d'Albiol, finalment es va produir una aliança d'esquerres -Podemos, ICV, ERC i la CUP- i Sabaté (CUP) es va convertir en la nova alcaldessa de Badalona, la tercera ciutat més poblada de Catalunya.

El rebuig del barri de Llefià no va ser l'únic que va rebre Puigdemont, ja que el nou president de França, també va deixar-li clares quines són les seves intencions. Emmanuel Macron es va reunir amb Mariano Rajoy, i al ser preguntat per la situació que es viu a Catalunya, Macron va assegurar que es tracta "d'un assumpte intern d'Espanya". Per si no havia sigut prou contundent, el nou líder francès va afegir que "coneix un soci i un amic, que és Espanya, Espanya en la seva totalitat. Tinc un interlocutor i està aquí al meu costat i es diu Mariano Rajoy. La resta no m'importa". Les paraules de Macron arriben una setmana després que Puigdemont anunciés la pregunta i la data pel referèndum. A l'espera del que pugui passar l'1 d'octubre, ahir el president català va comprovar que el rebuig al referèndum independentista és intern i també extern.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...