Notícies més llegides



Esports


Banyoles

Mireia Belmonte i Érica Villaécija competiran el diumenge a Banyoles

Esports  -  15/06/2017  -  21:59

XX Campionat d'Espanya d'Aigües Obertes el 17 i 18 de juny a Banyoles


Mireia Belmonte

Mireia Belmonte




La medallista olímpica Mireia Belmonte i l'excampiona mundial de natació i guanyadora de la prova contrarellotge de l'any passat a Banyoles, Erika Villaécija, estaran entre els gairebé 400 nedadors que disputaran, aquest cap de setmana a Banyoles, el XX Campionat d'Espanya d'Aigües Obertes.

Els vigents campions del campionat, Pol Gil (CN Vallirana) i Roger Rabassa (CN Mataró), i també el nedador Antonio Arroyo (CE Mediterrani), que va ser un dels grans absents de l'any passat, també estaran entre els esportistes que es llançaran a l'Estany de Banyoles el 17 i 18 de juny para defensar la categoria absoluta.

El XX Campionat d'Espanya d'Aigües Obertes Open, que es disputa en categories màster, absoluta, júnior i infantil, inclou, com a competicions més destacades, dues proves absolutes, una de 10 km el dissabte i una contrarellotge de 5 km el diumenge, i també el campionat 'open màster' el diumenge al matí. Les inscripcions pel campionat d'aigües obertes espanyol, organitzat per la Federació Espanyola de Natació, es van tancar el passat 31 de maig.

Quart any consecutiu a Banyoles

És el quart any consecutiu que Banyoles acull el Campionat d'Espanya d'Aigües Obretes i la natació és la segona disciplina que atrau més esportistes a la ciutat gràcies a l'Estany de Banyoles i a las condiciones paisatgístiques, d'accés, tècniques, climàtiques i organitzatives que el converteixen en un atractiu de primer nivell nacional, estatal i internacional. Per altra banda, a part del Campionat d'Espanya d'Aigües Obertes, la referència dels nedadors a Banyoles és la Travessia de l'Estany que, amb una participació anual de més de 2.000 nedadors, enguany arribarà a la 75 edició.

57.500 visitants vinculats amb l'esport

El 2016 Banyoles ha rebut 57.500 visitants vinculats a la pràctica esportiva, entre esportistes, acompanyants i espectadors, 8.500 més que l'any anterior. Aquestes xifres demostren la consolidació de la ciutat com a destinació turística i esportiva de referència a nivell nacional, estatal i internacional igualment per la dotzena d'entitats i federacions esportives internacionals que escullen anualment la ciutat com a seu permanent d'entrenament.

Banyoles, que va ser subseu olímpica dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, és reconeguda, des del 2003, com el primer destí certificat en Turisme Esportiu per l'Agència Catalana de Turisme i té una llarga tradició organitzant grans esdeveniments esportius a la ciutat en esports com ara el rem, el piragüisme, el triatló, la natació i el ciclisme. El llistat inclou la Copa del món de rem el 2009, el Campionat del món de piragüisme en Marató l'any 2010, la Copa d'Europa de triatló el 2011, la Copa del Món de triatló de l'any 2012, la Copa d'Europa de triatló el 2013 i 2014, el Campionat d'Europa de triatló el 2015 i el 2016 i una etapa de la Volta Ciclista a Catalunya el 2017.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...