Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

Aquest dissabte se celebrarà la 5a Marató de donants de sang de Banyoles

Pla de l'Estany  -  13/06/2017  -  16:18

Per poder donar sang només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 quilos o més, i ara és molt important perquè a l'estiu baixen de manera molt considerable les reserves del banc de sang


Aj.Banyoles

Aj.Banyoles




Aquest dissabte se celebrarà la 5a Marató de donants de sang de Banyoles i el Pla de l'Estany. S'ha programat de 10 del matí a 3 de la tarda i de 4 de la tarda a 9 del vespre al Club Natació Banyoles. Per participar-hi només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 quilos o més. Enguany l'eslògan és "La teva sang diu coses, comparteix-les". Precisament a l'estiu baixen de manera molt considerable les reserves del banc de sang.

En aquesta edició es podrà fer donació de plasma, la part líquida de la sang. El procés per donar plasma es fa mitjançant una màquina que separa els components de la sang i en recull només el plasma. És un procés d'una mitja hora. Si es dóna plasma, no es pot donar sang, i a la inversa.

Durant la jornada hi haurà activitats paral·leles variades per animar al màxim a tothom a donar sang. L'inici serà a les 10 amb l'acte d'inauguració, a 2/4 d'11 el Gimnàstica Artística Porqueres oferirà una exhibició infantil, a les 11 el Triops ensenyarà com ballen Hip hop, a les 12 del migdia es podrà gaudir d'un taller de contes a càrrec de Sotrac i a la 1 l'escola de dansa dANS tancarà el matí amb una exhibició de claquè i ballet.

A les 4 de la tarda serà el torn de l'exhibició de les colles sardanistes, a les 5 es podrà gaudir de l'actuació de la Coral Veus de l'Estany, a les 6 hi haurà actuacions musicals de l'Escola de música Punt de solfa, i de 5 a 7 de la tarda les famílies poden participar en un taller de reciclatge a càrrec de l'Escola de Natura. A més, durant tot el dia hi haurà un espai infantil on els més petits jugaran i pintaran mentre els pares donen sang. Tots els actes estaran presentats per Carles Avilés.

La 5a Marató de donants de sang de Banyoles i el Pla de l'Estany està organitzat per l'Associació de donants de sang de Girona, el Banc de sang i teixits, el Club Natació Banyoles, el Consell Comarcal del Pla de l'Estany, l'Ajuntament de Banyoles i tots els ajuntaments de la comarca del Pla de l'Estany. Per fer-ho possible hi col·laboraran uns 100 voluntaris.

La regidora de Benestar social de Banyoles, Ester Busquets, ha manifestat que "la Marató de donants de sang de Banyoles i el Pla de l'Estany és una activitat arrelada que demostra la solidaritat dels ciutadans de la comarca i la implicació de les entitats".


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...