Notícies més llegides



Besalú, Vila Comtal


Besalú

Besalú, una vila 'de conte' segons Los Angeles Times

Besalú, Vila Comtal  -  08/06/2017  -  13:20

Un article a la publicació americana descriu el poble com "el lloc més interessant d'Espanya del que segurament mai has sentit parlar"


Besalú/Gironanoticies.com

Besalú/Gironanoticies.com




Los Angeles Times destaca Besalú com "el poble més interessant d'Espanya del que segurament mai has sentit parlar". En un article signat per Irene Lechowitzky que acaba de publicar aquest mitjà nord-americà, assegura que ser a la vila és com "caure en un llibre de contes".

L'autora de l'article va viatjar a Barcelona al juliol, va visitar Figueres i el Museu Dalí, i va destinar un dia a Besalú, que la va encisar. "Aquesta encantadora vila històrica, fins arafora dels camins que probablement et perdries si no la busques, val la pena", assegura, i afegeix que "creuar el pont fortificat del segle XI per entrar al poble medieval va ser com caure en un llibre de contes".

A més de lloar la vista panoràmica sobre la vila, els carrers empedrats, els antics edificis de pedra i les esglésies, que "són encantadors", assegura que "és fàcil imaginar cavallers ben plantats escortant donzelles per la vila, a l'estil Disney".

La Cúria Reial i l'Hospital de Sant Julià també apareixen a l'article, que també assenyala com a punt destacat el Museu de les Miniatures i el micvé jueu. En aquest sentit, Lechowitzky també repassa la llarga tradició jueva del municipi garrotxí i els personatges medievals que han passat per Besalú, com Guifré el Pilós, de qui destaca que "encara té fans entre el moviment independentista" o el trobador medieval Raimon Vidal.

Acaba l'article aconsellant al lector que porti sabates còmodes per caminar pels carrerons besaluencs i reitera la fotogènia de Besalú, una vila que "es pot recórrer amunt i avall, fent fotos en tot moment i des de qualsevol angle".


Autor: A.C/GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...