Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

L'Ajuntament de Banyoles posa a disposició del teixit empresarial el programa 'Reempresa'

Pla de l'Estany  -  30/05/2017  -  09:07

El programa Reempresa facilita la continuïtat i el relleu dels negocis petits i mitjans


Presentació programa Reempresa

Presentació programa Reempresa




L'Ajuntament de Banyoles ha presentat aquest matí el programa Reempresa de la Diputació de Girona, que posa en contacte empresaris que volen vendre el seu negoci amb emprenedors disposats a comprar-lo. Reempresa és un projecte que s'està implementant a les comarques de Girona fruit d'un conveni de col·laboració entre la Diputació i la patronal Cecot. El servei s'oferirà a tota la comarca del Pla de l'Estany i s'han format tècnics especialitzats sobre aquesta temàtica. Aquest servei estarà ubicat al Banyoles Espai Empresa, del barri de la Vila Olímpica de Banyoles.

L'acord d'avui significa sumar esforços, informació i recursos per consolidar i augmentar el rendiment d'un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d'empreses durant el temps d'execució del programa als municipis de la Diputació de Girona i salvaguardar llocs de treball, tal i com s'ha demostrat en els últims anys de projecte.

La presentació d'avui ha comptat amb la participació de Miquel Noguer, alcalde de Banyoles, Joana Vilà, regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica, Antoni Abad, president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya, i Helga Nuell, cap del servei de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona.

De fet, des de l'Ajuntament de Banyoles ja s'està treballant en temes d'emprenedoria. Durant el 2016 s'han ajudat a obrir 35 negocis, i des del 2009 ja en són 280. Durant el 2016 el consistori banyolí ja va ajudar i acompanyar a 9 emprenedors en el traspàs dels seus negocis. Reempresa a les comarques gironines El Centre de Reempresa de Catalunya ha atès, només a les comarques gironines, a més de 475 empreses cedents i 734 persones reemprenedores interessades a agafar el relleu d'un negoci que ja està en funcionament.

Pel que fa al nombre de reempreses d'èxit, a les comarques gironines ja són 113 el total d'empreses, sobretot de serveis i hosteleria, que no han hagut de tancar gràcies al programa. Les 113 reempreses d'èxit han generat una inversió induïda de més de 4,5 milions d'euros.

Per sectors, un 32% de les empreses cedides eren del sector de l'hostaleria, un 31% del sector comerç i un 30% del sector serveis. El 7% restant eren empreses del sector industrial i de la construcció, entre d'altres. Afavorir la continuïtat de les empreses Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. És model d'emprenedoria i creixement empresarial segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d'una empresa ja existent.

El Centre de Reempresa oferirà assessorament i formació a tots dos col·lectius (cedents d'empresa i reemprenedors) sobre les característiques dels processos de compravenda d'empreses i l'elaboració d'un pla de reempresa o de cessió.

Així mateix, el servei es complementa amb dues guies informatives —l'una, enfocada als empresaris, i l'altra, als emprenedors— i un portal web (www.reempresa.org) que recull tota la informació sobre el procés de transmissió i que permet sol·licitar assessorament, de manera que esdevé un mercat transparent a Internet on trobar l'oferta i la demanda d'empreses.

Aquesta és una aposta per promoure un mercat que segueix sent susceptible de generar un creixement econòmic. Per aquest motiu, es considera necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur de la demarcació de Girona.

Col·laboració Reempresa-CaixaBank
CaixaBank, compromès amb el suport als emprenedors, col·labora amb Reempresa amb assessorament personalitzat i productes a mida a través del programa CaixaBank Negocis, adreçat a microempreses, comerços, professionals i autònoms.

L'entitat ofereix als emprenedors proximitat i innovació, amb un equip de gestors especialitzats en el segment que es desplacen al lloc de treball del client i poden fer des d'allà la tasca d'assessoria i contractació de productes gràcies a eines tecnològiques avançades.

Així mateix, CaixaBank ofereix noves solucions de productes i serveis als emprenedors. Entre d'altres avantatges, disposa d'una línia de crèdit de 175 milions per finançar tant les operacions d'adquisició i traspàs com la posada en marxa de la nova etapa de les empreses.

Actualment, CaixaBank és l'entitat líder en el segment de professionals i autònoms, amb una penetració que supera el 31%.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...