Notícies més llegides




La Selva


Blanes

Blanes acull la XXV Romeria de la 'Casa de Andalucía'

La Selva  -  28/05/2017  -  21:46

La popular celebració s'ha allotjat aquest diumenge al Santuari del Vilar i ha inclòs una Missa Rociera i actuacions, amb la participació de veïns de Blanes i d'altres poblacions


XXV Romeria/Aj.Blanes

XXV Romeria/Aj.Blanes




Aquest diumenge la 'Casa de Andalucía' de Blanes ha celebrat el primer quart de segle de vida d'una activitat que cada any atrau una gran quantitat de participants tant de Blanes com d'altres poblacions de la rodalia, o inclús de molt més enllà que no es perden l'ocasió d'assistir-hi. Des que es va posar en marxa a principis dels anys 90, la Romeria sempre s'ha acollit al paratge del Santuari del Vilar, un espai a l'aire lliure situat a uns 7 kilòmetres del nucli urbà, molt apreciat pels vilatans d'aquesta població de la Costa Brava.

Com és habitual, la jornada s'ha iniciat a les vuit del matí, amb la sortida dels carretons, cavalls i romeros a peu per fer el camí des del barri de Ca la Guidó fins al Vilar. L'acte central de la sessió matinal ha estat la Missa Rociera que ha tingut lloc a la una del migdia. L'ofici ha comptat amb els cants del Coro Zahara de la Sierra de Viladecans, l'entitat convidada en aquesta assenyalada edició de la festa.

Un dels moments culminants ha estat l'ofrena floral que s'ha fet per retre honors a la Verge del Rocío, representada per una figura que presidia l'altar aixecat dalt de l'escenari. Durant els darrers anys l'escenari s'ha alçat al mig de la zona boscosa, de manera que l'ombra dels arbres ajuda a poder guarir-se de les càlides temperatures que acostumen a haver-hi cada any coincidint amb la celebració.

Una festa que inclou actuacions i el típic potaje rociero

Abans de la missa, els membres de la Junta de la Casa de Andalucía de Blanes han ofert un vermut popular que ha comptat amb la participació de l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de regidors i regidores de l'Ajuntament que també s'han afegit a la celebració. Un dels ingredients que no ha faltat en aquest refrigeri ha estat el típic rebujito, una beguda que s'ha agraït força amb la calor que ja apretava.

Mentrestant, ja feia hores que s'havia començat a preparar un altre dels ingredients que mai no falta en la Romeria de la Casa de Andalucia: el típic potaje rociero que es cou en una impressionant olla amb capacitat per a un bon grapat de racions. Per poder degustar-lo tan sols calia comprar un tiquet que s'ha venut a un preu autènticament popular: a un euro. Després de dinar, ha arribat el moment de l'altra ingredient central de la romeria, les actuacions que s'han anat succeint dalt de l'escenari.

La presidenta de la 'Casa de Andalucia', Brenda Delgado, ha explicat que enguany una de les novetats ha estat que les actuacions d'aquesta tarda han escurçat la seva duració a petició popular. Això és perquè els assistents van demanar l'any passat que també es volia disposar de temps perquè també poguessin gaudir de música per ballar. De fet, les ganes de festa i el bon ambient que es respira al llarg de la jornada és una altra de les característiques que l'han fet tan longeva.

La celebració de la XXV Romeria de la 'Casa de Andalucia' de Blanes ha finalitzat aquesta tarda amb música per ballar després que han actuat els quadres de ball, el grup de guitarra i el grup de percussió de l'entitat. També s'ha comptat amb la participació dels convidats de la vetllada, el cor de Zahara de la Sierra, procedent de Viladecans.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...