Notícies més llegides




Alt Empordà


Castelló d'Empúries

Castelló d'Empúries estrena un Geoportal obert als ciutadans

Alt Empordà  -  26/05/2017  -  12:58

La plataforma digital permet accedir a la informació del planejament urbanístic o a les línies de bus urbà amb mapes interactius


Captura

Captura




L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha posat en marxa un Geoportal, una noa eina digital que posa a disposició dels ciutadans un gran volum de dades i serveis geoespacials. Aquesta iniciativa, que han tirat endavant l'àrea de Gestió Territorial i el Departament d'Eines TIC del consistori, es basa en una metodologia que permet identificar, relacionar i analitzar amb eficiència el territori i les dades des de multiples vessants, a més d'informar i fomentar la participació de la ciutadania.

Els castellonins poden accedir al Geoportal des del web de l'Ajuntament, i allà optar per diverses temàtiques. Un dels punts forts del geoportal és l'accés al planejament urbanístic, el que permet cercar les figures del planejament; consultar carrers, números postals o parceles; conèixer la normativa o accedir a la fitxa d'aprofitament urbanístic de la parcel·la. També disposa d'un visor integrable a la web municipal o aplicacions, accés a Street View i a una línia temporal per veure informació històrica, com mapes o ortos.

A més, des del nou geoportal també es poden consultar les línies de bus i parades amb un mapa interactiu; les rutes cicloturístiques o apartaments turístics. El consistori també està treballant perquè ben aviat s'hi puguin consultar qüestiosn referents al patrimoni, activitats econòmiques o el servei de neteja viaria.

L'Ajuntament destaca que a més de facilitar l'accés dels ciutadans a la informació gràcies a una eina moderna i fàcil de fer servir, el Geoportal també serà clau a nivell intern. Per una banda, perquè els tècnics municipals tindran més fàcil el manteniment de la informació, i perquè disposar d'una plataforma de dades i serveis geoespacials permetrà desenvolupar nous projecte de futur al govern local.

Web: Geoportal


Autor: A.C/GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...