Notícies més llegides



Baix Empordà


Calonge

Sant Antoni inaugura oficialment l'escola La Sínia

Baix Empordà  -  24/05/2017  -  19:18

L'acte d'inauguració s'ha tancat amb la interpretació d'una versió de la cançó Hallelujah de Leonard Cohen per part dels alumnes de cinquè de l'escola


Inauguració escola La Sínia

Inauguració escola La Sínia




La consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz, juntament amb l'alcalde de Calonge – Sant Antoni, Jordi Soler, han inaugurat avui oficialment l'escola La Sínia de Sant Antoni de Calonge. La inauguració, que ha tingut lloc a les 15.30 h, ha començat amb la descoberta d'una placa commemorativa i la visita a les instal·lacions d'aquest equipament. Posteriorment, a la sala polivalent de l'escola, han tingut lloc els parlaments.

L'alcalde de Calonge – Sant Antoni, Jordi Soler, ha destacat la implicació de l'Ajuntament en aquesta nova escola, amb la cessió del terreny, així com la importància de disposar d'un nou centre al municipi. Soler ha ressaltat que es tracta d'un dia històric per Calonge – Sant Antoni, ja que "no passa sovint que puguem inaugurar una escola" i ha recordat que la darrera escola que es va inaugurar al municipi va ser el Pere Rosselló, als anys 80.

La directora de l'escola, Glòria Esteve, ha assenyalat que la construcció de la nova escola és un mèrit col·lectiu i ha assenyalat els avantatges del nou edifici: "hem passat de compartir despatxos, aules, patis i menjadors petits dels mòduls prefabricats, a gaudir d'uns espais còmodes, amplis i lluminosos amb aules per a gairebé totes les especialitats".

Per la seva part, la consellera d'Ensenyament. Meritxell Ruiz, ha remarcat la importància de disposar d'un equipament nou, però ha posat l'accent en què el més important per un ensenyament de qualitat no són els edificis, sinó les persones, l'equip educatiu.

L'acte d'inauguració s'ha tancat amb la interpretació d'una versió de la cançó Hallelujah de Leonard Cohen per part dels alumnes de cinquè de l'escola.

El nou edifici de l'escola La Sínia de Sant Antoni es va estrenar a l'inici d'aquest curs. Es tracta d'una escola d'una línia, però amb un disseny pensat per a futures ampliacions. L'edifici té forma de U i consta de tres cossos: un edifici que acull la zona infantil, el menjador i la cuina. L'altre edifici destinat a les aules d'educació primària i el tercer edifici on hi ha la sala polivalent i vestidors. El pati connecta els tres edificis, i té una zona pavimentada amb pista esportiva i zona de jocs. La construcció d'aquest edifici ha suposat una inversió de 3.578.279 € que ha assumit la Generalitat, mentre que l'Ajuntament hi ha posat els terrenys. El nou edifici de La Sínia està ubicat al número 10 del carrer Mascarell, en una parcel·la de 6.500 metres, just davant de la Llar d'Infants el Ginjoler. Actualment aquesta escola compta amb una línia sencera d'infantil i de primària i un total de 197 alumnes. El municipi de Calonge - Sant Antoni té una oferta pública de dues llars d'infants, tres escoles d'educació infantil i primària i un institut.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...