Notícies més llegides



Actualitat Girona


Girona

L'actor Antonio Banderas i Carlos López-Otín obriran la cerimònia dels Premis Fundació Princesa de Girona

Actualitat Girona  -  23/05/2017  -  19:39

Miriam Reyes, Juan Zamora, Héctor Gómez, Damià Tormo i l'ONG britànica Teach a Man to Fish rebran el seu guardó el 29 de juny


Antonio Banderas

Antonio Banderas




S. M. els Reis presidiran la celebració anual de la FPdGi els dies 29 i 30 de juny al Palau de Congressos de Girona, que, a més de l'entrega dels guardons, acollirà la IV Jornada de Girona «Com s'educa el talent emprenedor» i la primera trobada del nou programa Rescatadors de talent per fomentar l'ocupabilitat dels joves.

GIRONA, 23 de maig de 2017 – L'actor Antonio Banderas i el bioquímic Carlos López-Otín seran els encarregats d'inaugurar la cerimònia d'entrega dels Premis Fundació Princesa de Girona 2017, que, presidida per S. M. els Reis, reunirà durant dos dies —29 i 30 de juny— més de mil persones al Palau de Congressos de Girona. Banderas i López-Otín donaran el tret de sortida a l'esdeveniment el dijous a la tarda protagonitzant una tertúlia conduïda per la periodista Julia Otero. La gestió del talent dels joves serà el fil conductor dels actes organitzats per celebrar la festa de fi de curs dels programes de la Fundació.

Tant Banderas com López-Otín han estat convidats a adreçar-se al públic jove que s'aproparà a l'Auditori per haver sabut portar les seves passions vitals al món professional. L'un, després d'involucrar-se en un centenar de projectes cinematogràfics, ha posat la seva marca personal al servei de projectes socials. L'altre ha sabut aplicar la imaginació i la creativitat als processos científics per desxifrar 60 nous gens humans que intervenen en l'envelliment i el càncer. Tots dos són clars exponents de com es pot utilitzar el talent creatiu en favor de la societat.

Junt amb Banderas, López-Otín i Otero, la cerimònia d'entrega dels Premis Fundació Princesa de Girona 2017 tindrà també la participació de l'actor i director Àngel Llàcer (que ja va presentar els actes de proclamació dels premiats als mesos de març i abril), l'humorista Juan Carlos Ortega i els premiats d'anys anteriors Luz Rello (Premi FPdGi Social 2016), Héctor Colunga (Premi Social 2015), Guadalupe Sabio (Premi Recerca Científica 2012) i Alberto Enciso (Premi Recerca Científica 2014). La veu de la soprano cordovesa Auxiliadora Toledano (Premi FPdGi Arts i Lletres 2013) acompanyarà els assistents al llarg de la cerimònia.

S. M. el Rei pronunciarà el seu tradicional discurs per cloure l'acte d'entrega dels Premis

L'edició del 2017 dels Premis FPdGi donarà un protagonisme especial dalt de l'escenari a joves talents, entre ells alguns representants dels que estan destacant en els programes que impulsa la Fundació, com Lucía González i Mercè Feliu, i els components de l'emergent combo de jazz Sant Swing Bocombo, o la jove companyia de dansa del Colegio Santa María la Blanca (Montecarmelo, Madrid), que representarà El viaje de las mariposas.

El programa detallat de l'acte es pot consultar a l'enllaç https://premis.fpdgi.org/programa/

Els Premis del 2017

Els Premis Fundació Princesa de Girona, dotats amb 10.000 euros i una reproducció d'una obra de l'escultor Juan Muñoz, reconeixen la trajectòria de joves de 16 a 35 anys així com la d'una entitat que treballi a favor dels joves, guardó que, enguany, s'ha concedit per primera vegada a una organització internacional.

Els jurats respectius, formats per experts reconeguts en cada àmbit i per antics premiats i reunits en diferents ciutats de la geografia espanyola (Còrdova, Barcelona, Sòria, Santander i Figueres), van decidir guardonar en la vuitena edició dels Premis l'artista plàstic cordovès Juan Zamora (Premi FPdGi Arts i Lletres), l'enginyer gallec Héctor Gómez (Premi FPdGi Recerca Científica), l'arquitecta gaditana Miriam Reyes (Premi FPdGi Social), el biòleg valencià Damià Tormo (Premi FPdGi Empresa) i l'organització britànica amb seu a Londres Teach a Man to Fish (Premi FPdGi Entitat Internacional). S. M. els Reis lliuraran els guardons als premiats en la cerimònia inaugural del dijous 29 de juny.

Desenvolupar models matemàtics i algoritmes per predir el creixement del càncer de pròstata de forma personalitzada; crear una polifonia de significats en l'àmbit artístic que no se cenyeixen a una sola cultura; buscar solucions en un camp tan complex com el de l'autisme; connectar el món de la recerca amb la iniciativa empresarial d'èxit, i impulsar un projecte educatiu capaç de trencar el cercle de la pobresa a través del foment de l'emprenedoria són algunes de les aportacions que els joves i l'entitat premiats el 2017 estan fent a la nostra societat.

Héctor Gómez Díaz, Premi FPdGi Recerca Científica 2017



Héctor ha dedicat gran part de la seva carrera a l'enginyeria computacional, en particular a la seva utilització en el camp de la medicina. Un exemple dels seus èxits és el projecte MuSIC, que empra equacions molt complexes, amb una enorme quantitat de dades i simulació per ordinador a gran escala, per predir el creixement del càncer de pròstata de forma personalitzada. El projecte segueix la filosofia d'una nova tendència en medicina que es coneix com a medicina predictiva. Una innovació fonamental de MuSIC és que desenvolupa i valida la seva metodologia utilitzant anatomies i dades específiques de cada pacient, una idea no explorada fins ara en el camp del càncer de pròstata.


Juan Zamora, Premi FPdGi Arts i Lletres 2017



La seva trajectòria comença amb Animaliyos (2006), una sèrie de dibuixos animats sobre l'ésser humà i la seva naturalesa. El 2011 produeix a Nova York l'obra A dead pigeon and its shadow singing a partir de conceptes animistes. El 2014 inicia a Johannesburg el projecte ORA (bajo el cielo de la boca), que actualment s'exposa al Museo de Altamira. El 2015 col·labora amb els muisques, un poble prehispànic indígena, en el projecte Cuerpos de agua, orientat a ressuscitar la llengua ja extinta d'aquesta comunitat. Durant la seva estada a la Real Academia de España a Roma va dur a terme el projecte Montorio, sobre la naturalesa com a divinitat.


Miriam Reyes Oliva, Premi FPdGi Social 2017




Va estudiar Arquitectura a l'Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Sevilla i té un màster en Comunicació per la Universidad Europea de Madrid. Després de treballar, durant la seva etapa d'estudiant, al prestigiós estudi Herzog & de Meuron de Basilea (Suïssa), va tornar a Espanya per preparar el seu projecte de fi de carrera, una escola de música i dansa a Burkina Faso que es va poder realitzar un any més tard cooperant amb una associació local i desenvolupant tècniques de construcció adaptades. És en aquesta època quan Miriam funda Aprendices Visuales, una petita ONG amb una gran missió: aconseguir que els nens amb autisme tinguin al seu abast les eines que necessiten per desenvolupar al màxim el seu potencial.


Damià Tormo Carulla, Premi FPdGi Empresa 2017




És fundador i managing partner del fons Columbus Venture Partners i fundador i conseller de diferents companyies biotecnològiques especialitzades en el desenvolupament de fàrmacs, programari, serveis biotecnològics i cosmètica. També és fundador i director general d'Artax Biopharma, una empresa americana que desenvolupa fàrmacs per a malalties autoimmunes. Prèviament ha estat fundador, i director general fins al 2013 (ara és president), de BiOncoTech Therapeutics (Espanya), que desenvolupa fàrmacs per a tumors agressius.


Teach a Man to Fish, Premi FPdGi Entitat Internacional 2017




Fundada a Londres l'any 2006, és una organització benèfica internacional que lluita contra la pobresa al món. L'objectiu últim de Teach a Man to Fish és dur a terme accions que tinguin un impacte a llarg termini contra la pobresa a través del suport a projectes educatius en països menys desenvolupats. L'organització treballa amb socis i escoles locals per proporcionar eines que permetin ensenyar als joves d'aquests països habilitats pràctiques i empresarials, i per generar ingressos que facin possible consolidar aquests projectes i altres en el futur.

Una programació dedicada a la gestió del talent

La cerimònia de lliurament dels Premis donarà pas, l’endemà, 30 de juny, a la celebració anual dels altres dos programes far de la FPdGi: Educar el talent emprenedor i Rescatadors de talent. Els dos esdeveniments convocaran docents de tot l’Estat que estan impulsant projectes d’educació emprenedora a les seves escoles i instituts, així com joves i mentors implicats en activitats de desenvolupament professional. L’escriptor, divulgador, emprenedor i expert en tendències globals i d’innovació Mark Stevenson serà l’encarregat d’animar l’audiència amb la seva ponència inaugural. Stevenson, fundador de la Lliga dels Optimistes Pragmàtics (LOPO), que impulsa un ideari positiu, parlarà sobre la transformació de la societat com una empresa col·lectiva que necessita persones que afrontin la vida amb energia, responsabilitat, capacitat de lideratge i treball en equip.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...