Notícies més llegides




Alt Empordà


Castelló d'Empúries

Un diumenge per gaudir del pa a Castelló d'Empúries

Alt Empordà  -  23/05/2017  -  14:58

El proper 4 de juny a Castelló d'Empúries es celebrarà la 19a edició de la Fira del pa


Fira del Pa

Fira del Pa





El proper 4 de juny a Castelló d'Empúries es celebrarà la 19a edició de la Fira del pa que organitza l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i l'Ecomuseu-Farinera per tal d'apropar al públic general aquest producte tan quotidià a través de diferents activitats i un mercat.

La fira s'inaugurarà a les 10.30h. per part de l'honorable sra. Dolors Bassa, Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el sr. Salvi Güell, alcalde de Castelló d'Empúries. Tot seguit es presentarà: Els blats del projecte "És farina de Girona" a Castelló d'Empúries, per part de Carles Malloll de la Cooperativa Agrícola de Castelló d'Empúries.

El mercat de la fira es concentrarà entre l'Ecomuseu-Farinera, el Convent de Santa Clara i la placeta de la Catedral des de les 10 fins a les 21h. Al llarg del recorregut, els visitants podran trobar una gran varietat de productes agroalimentaris que faran les delícies dels paladars més exigents, i també parades d'artesania natural i d'artesania artística. També hi seran presents els productors locals: vedella dels aiguamolls, arròs Tramuntana, etc.

Les novetats que enguany presenta la Fira són: l'exhibició d'una màquina de batre i màquina de segar i lligar, al mateix pati de la Farinera, i que es posaran en marxa a les 11.30h i a les 17.30h. El taller: Cuinem amb forn solar. Una activitat que es farà a les 11h dirigida a les famílies que vulguin aprendre a cuinar emprant un gran recurs natural a l'abast de tothom, el sol. L'activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia al telèfon del museu. La sessió de contes: Històries per omplir-se la panxa a càrrec d'Albert Quintana. Una proposta que s'emmarca en la iniciativa del Consell Comarcal de promoció dels productes de l'Empordà. I finalment, l'espectacle infantil de titelles: La memòria de l'aigua d'AKWA Cia, a les 18h al porxo de la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués. Un viatge emocional a través de l'aigua, amb la Capdenúvol i en Setciències per trobar la solució per fer que el riu deixi d'estar contaminat.

Entre les activitats clàssiques de la Fira, reprenem els tallers de pa infantil a càrrec d'Aresta Cooperativa Agroecològica que permetran als més petits gaudir tot molent el blat per acabar fent un bon pa. També les visites guiades a la Farinera per conèixer a fons la història de la fàbrica i el seu funcionament. En aquesta ocasió, també es farà una visita guiada a l'exposició: Empordà Industrial, per tal de conèixer com es va industrialitzar l'Empordà a través d'objectes, imatges, maquetes i vídeos.

Tancarà els actes de la fira, la Xocolatada pro-viatge fi de curs dels alumnes 3r ESO de l'INS de Castelló d'Empúries i la Ballada de Lindy Hop amb la marxa infrenable dels Swingats de l'Ala Empordà, al Claustre Convent de Santa Clara.

Durant la 19a Fira del pa, el museu obrirà les portes de 10 a 19 h, i amb motiu de la celebració de la Fira es farà un 50% de descompte per tal que tothom pugui visitar-lo.


Autor: Redacció


Arxiu adjunt

Programa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...