Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Girona tornarà a oferir espais d'estudi nocturn per preparar la selectivitat

Actualitat Girona  -  23/05/2017  -  13:49

De l'1 al 14 de juny, l'Estació Espai Jove, la Biblioteca Ernest Lluch i la Biblioteca del Campus de Montilivi de la Universitat de Girona ampliaran horaris per acollir els estudiants


Biblioteca C Rahola/Pere Duran

Biblioteca C Rahola/Pere Duran




De l'1 al 14 de juny, tres equipaments de Girona referents en l'àmbit bibliotecari i juvenil, L'Estació Espai Jove, la Biblioteca Ernest Lluch i la Biblioteca del Campus de Montilivi de la Universitat de Girona (UdG), obriran en horari nocturn per oferir espais d'estudi especialment adreçats a l'alumnat de batxillerat que hagi de preparar la selectivitat.

La participació de la Biblioteca del Campus de Montilivi és possible gràcies al projecte transversal de col·laboració entre les biblioteques públiques i les biblioteques universitàries, ja que aquestes últimes són serveis específics per a la comunitat universitària. Aquest projecte, anomenat LABO (Laboratori d'Aprenentatge de Biblioteques Obertes), persegueix oferir a la ciutadania un sistema de biblioteques que rendibilitza els recursos públics, aprofita sinergies i presta millors serveis bibliotecaris. Pensant que els estudiants de 2n de batxillerat són futurs estudiants universitaris, la biblioteca de la UdG del Campus de Montilivi els permetrà l'accés entre els dies 1 i 14 de juny, de diumenge a dijous, de les nou del vespre a les tres de la matinada.

La Biblioteca Ernest Lluch i l'Estació Espai Jove també ofereixen aquest servei i de l'1 al 14 de juny, de dilluns a divendres, estaran oberts fins a les dotze de la nit.

Aquest és un servei demanat per instituts i per estudiants, ja que els joves podran trobar en aquests equipaments un espai tranquil i amb serveis adequats per a l'estudi, per poder preparar amb garanties d'èxit el pas als estudis universitaris. Els anys anteriors aquesta proposta ha tingut bona acollida entre el col·lectiu d'estudiants.

En el cas de la Biblioteca Ernest Lluch i l'Estació Espai Jove, l'alumnat es podrà connectar a la xarxa Wi-Fi i podrà fer ús dels ordinadors d'ús públic. En el cas de la biblioteca universitària el servei serà únicament i exclusivament d'ús dels espais per a l'estudi.

La novetat d'aquest any és que a la Biblioteca Carles Rahola s'habilitarà una sala per a estudi, amb capacitat per a 45 persones, durant el període de l'1 al 14 de juny en horari d'obertura habitual, amb l'objectiu d'atendre l'increment de demanda d'aquests dies.

A més d'aquest servei específic cal recordar que les biblioteques de Girona disposen de sales per a l'estudi i la realització de treballs en grup en horari d'obertura de la biblioteca. En especial, cal destacar les sales de treball de les quals disposa la Biblioteca Carles Rahola, que cal sol·licitar prèviament atesa la seva gran utilització, i la sala d'estudi de la Biblioteca Salvador Allende, que té una capacitat per a unes trenta persones i que durant tot el curs és un dels espais més valorats i utilitzats de l'equipament.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...