Notícies més llegides



Alt Empordà


Roses

Roses celebrarà la Fira de la Rosa el 27 i 28 de maig

Alt Empordà  -  18/05/2017  -  14:55

Han organitzat una vintena d'activitats gràcies a la implicació dels rosincs


Presentació Fira de la Rosa - Borja Balsera/GN

Presentació Fira de la Rosa - Borja Balsera/GN



Montse Mindan



Laia Risques



Fèlix Llorens





Roses es prepara per una nova edició de la Fira de la Rosa, que enguany se celebrarà el 27 i 28 de maig amb una vintena d'activitats ben diverses. La sisena edició d'aquesta fira s'ha presentat, aquest dijous, a la Ciutadella amb la presència de l'alcaldessa Montse Mindan, el regidor de Promoció Econòmica Fèlix Llorens i Laia Risques que ha organitzat l'itinerari floral.

L'eix de la fira és la mostra floral: es podran veure espais decorats per tot el centre de la vila, una exposició de roses a l'espai cultural Ca l'Anita o una instal·lació artística entre els dos espigons. Les roses comparteixen protagonisme amb un assortit d'activitats com una exposició, teatre, circ o concerts.

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha destacat que aquesta fira és capaç de ser transversal i "aglutinar l'essència de Roses" doncs aquesta fira és possible gràcies a la participació dels rosincs. Mindan explica que la voluntat és anar afegint valor programant dansa, música o potenciant el patrimoni arquitectònic del poble. En aquest sentit, els tastets que es realitzaran a la plaça Catalunya s'hauran de pagar bescanviant euros per dracmes –donant a conèixer la història de Roses.

Han organitzat un itinerari en cases que formen part del patrimoni arquitectònic de Roses "que sovint passen desapercebudes" diu Risques. El trajecte de l'itinerari el marcarà una decoració tèxtil que acabarà amb la tradicional exposició de Roses a l'espai cultural Ca l'Anita. El muntatge combinarà la rosa natural amb altres tipus de presentació floral.

Una vintena d'activitats gratuïtes

El regidor de promoció econòmica Fèlix Llorens diu que repetiran una de les activitats més exitoses de l'any passat: la desfilada de pentinats florals, que enguany es farà el diumenge 28 a les sis de la tarda a la Riera Gingolers. Hi haurà actuacions de teatre i dansa a càrrec del grup Jubiteatre i de les escoles de dansa locals.

La Fira de la Rosa també proposa espectacles de circ, màgia o música. Totes les activitats seran gratuïtes.

Propostes gastronòmiques

Roses convidarà 1.000 dones que es diguin Rosa. Les Rosa però també les Rosita, Roser, Rosor o Rusó –així com tots els noms que se'n derivin– estan convidades a degustar un dels menús de la rosa que prepararan una trentena de restaurants del poble. Per poder degustar el menú les Rosa s'haurà de reservar una invitació que hauran d'obtenir al web www.firadelarosa.cat/inscripcions100roses per telèfon al 902 10 36 36 al correu 1000rosesaroses@roses.cat o presencialment a l'Oficina de turisme.

La campanya durarà del 26 de maig al 4 de juny i els menús que s'ofereixen ja es poden consultar al web de la fira. Els acompanyants també podran gaudir del menú amb distint segons el restaurant.

Per a tot el públic també hi ha una proposta gastronòmica: el dissabte 27 de maig vuit locals del municipi (6 restaurants) oferiran una degustació de tastets maridats amb vins de l'Empordà o cervesa artesana, aquest acte es farà de 12 a 14h. a la plaça Catalunya.


Autor: Borja Balsera/GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...