Notícies més llegides




La Selva


Blanes

Quatre experiències de Blanes, distingides pel Banc de Bones Pràctiques

La Selva  -  17/05/2017  -  14:15

L'organisme ha reconegut la consulta de la C-32 i tres projectes de la Biblioteca per la seva qualitat i innovació i com a referència per a altres municipis


Votacions Consulta Popular C-32 Blanes/Aj.Blanes

Votacions Consulta Popular C-32 Blanes/Aj.Blanes




Quatre iniciatives impulsades per l'Ajuntament de Blanes han rebut el reconeixement del Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d'Estudis Autonòmics i Locals. Aquest organisme ha valorat la consulta popular sobre la prolongació de la C-32 i tres projectes de la Biblioteca de Blanes com una aportació innovadora i de qualitat que, a més, pot servir de referència a altres municipis.

El regidor de participació ciutadana, el republicà Albert Sanz, destaca la importància d'implicar la ciutadania en projectes importants del municipi per a que se'ls facin seus, i recorda que aquest era un dels objectius d'ERC en les darreres eleccions municipals.

En el cas de la consulta de l'allargament de la C-32 entre Blanes, Tordera i Lloret, ha estat reconeguda com una pràctica significativa de participació ciutadana en un procés participatiu. La celebració de la consulta, celebrada el 17 d'abril del 2016, va preguntar els ciutadans sobre la prolongació de la via després de diverses activitats divulgatives.

Des del Banc de Bones Pràctiques es destaca que els objectius generals del procés participatiu van ser conèixer l'opinió dels ciutadans i ciutadanes del municipi en relació al projecte viari, fomentar la participació ciutadana i retornar els resultats del procés a la ciutadania i als agents implicats. Com a fites específiques, remarca que es van identificar els actors més rellevants al municipi en relació a aquesta actuació establint el seu posicionament, així com recollir i sistematitzar les diferents opinions al municipi sobre aquesta actuació pública.

També es destaca que tot i que el procés participatiu no va ser vinculant, va tenir efectes importants al municipi, i posa com a exemple la moció en què tots els partits polítics van assumir per unanimitat els resultats obtinguts. També s'anima a repetir l'experiència en altres municipis, recordant que una infraestructura que genera descontent i una mobilització en contra entre un sector de la població es pot donar en qualsevol indret de Catalunya i en qualsevol moment.

En aquest sentit, Sanz es congratula de la participació dels ciutadans, funcionaris i grups municipals en la consulta participativa, un exemple que "es pot obrir un debat interessant per projectes claus del municipi".

Els altres projectes blanencs distingits són de la Biblioteca Comarcal, dos funcionen des del 2010 i el tercer, des del 2014. "De la Biblioteca a Casa. Projecte de Préstec a Domicili", que s'adreça als usuaris amb problemes de mobilitat, ha estat referenciat com una pràctica significativa, mentre que els altres dos han rebut el qualificatiu de bona pràctica. Es tracta de "Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura. Cooperació entre la biblioteca i les entitats", que apropa els usuaris de la biblioteca al teixit associatiu en la seva tasca dinamitzadora i promotora de la cultura i la lectura, i de "Biblioteca Jove", que fomenta la participació dels joves en la gestió de la sala d'estudis de l'equipament.


Autor: A.C/GN





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...