Notícies més llegides



La Selva


Blanes

Simulacre d'incendi en una embarcació d'esbarjo al port de Blanes

La Selva  -  15/05/2017  -  14:17

El simulacre ha servit per posar en pràctica el Pla d'autoprotecció de les instal·lacions i comprovar la coordinació entre els cossos actuants


Simulacre/Protecció Civil

Simulacre/Protecció Civil




El port de Blanes (la Selva) ha estat l'escenari avui d'un simulacre d'incendi d'una embarcació que mentre estava omplint el dipòsit de gasoil a la benzinera de la dàrsena pesquera. Quan s'han produït els fets hi havia altres embarcacions properes a la sinistrada i s'han pogut practicar les maniobres d'aïllament d'una embarcació incendiada.

L'exercici, organitzat per Ports de la Generalitat i Protecció Civil en col·laboració amb Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes, ha servit per posar en pràctica el sistema d'avisos previst al Pla d'autoprotecció del port (PAU) i les accions del seu personal, a més de comprovar la coordinació entre els diferents mitjans i cossos d'emergències.

Un cop detectada la incidència, la Confraria de pescadors de Blanes ha iniciat el protocol d'avisos d'emergència establert en el PAU, trucant al telèfon d'emergències 112 de Catalunya i al guardamolls del port de Blanes. Tot seguit ha trucat a la Guàrdia Civil i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat. El centre de comunicació s'ha establert a les oficines del Club de Vela de Blanes.

En produir-se l'incendi, l'operari de la benzinera ha tallat l'electricitat de la instal·lació per aturar el subministrament de carburant, ha evacuat les persones que es trobaven a la zona i ha avisat la Confraria de Pescadors per tal d'iniciar el protocol de trucades d'emergència. Per la seva banda el guardamolls, com a cap d'emergència, ha obert la barrera d'accés a la dàrsena pesquera i s'ha encarregat del control d'accessos al port fins a l'arribada dels mitjans externs. També ha contactat amb el cap d'emergència del Club de Vela de Blanes per coordinar l'operativa de l'equip d'intervenció a l'aigua en el procediment d'aïllament de l'embarcació sinistrada i la instal·lació de barreres anticontaminació al seu voltant. A conseqüència de l'incident no hi ha hagut cap persona ferida.

Cossos participants

Els Bombers han participat al simulacre amb un camió d'aigua, un vehicle de coordinació i comandament i efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) de la unitat Subaquàtica. Mentre que personal de marineria ha evitat que més embarcacions s'apropessin a la zona de l'incendi per evitar la seva propagació, els efectius dels Bombers han treballat en la seva extinció. Per la seva banda els GRAE Subaquàtics han donat suport a les tasques d'extinció.

Al seu torn, Salvamento Marítimo, que ha participat amb la Salvamar SIRIUS, ha col·laborat en l'aïllament de l'embarcació sinistrada i en la col·locació de barreres.

Els Mossos d'Esquadra han liderat el grup d'ordre i han participat al simulacre amb 2 dotacions de l'Àrea Bàsica Policial de Blanes, a més d'un comandament. També hi ha intervingut la Unitat Aquàtica, amb 3 efectius i una embarcació pneumàtica; un operador i un comandament de la Sala Regional de Comandament. Els efectius de la comissaria de Blanes han realitzat el control d'accessos al port establint els perímetres de seguretat necessaris tant per protegir a terceres persones com per permetre el treball sense interrupcions dels diferents cossos d'emergències. La Unitat Aquàtica s'ha encarregat del control d'aigües interiors del port per evitar moviment d'embarcacions mentre ha durat la situació d'emergència.

Conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, la Policia local de Blanes i el Servei Marítim de la Guardia Civil han intervingut dins el Grup d'Ordre. El Servei Marítim de la Guardia Civil, amb embarcació amb base al port de l'Escala, s'ha encarregat del control de la bocana del port des d'aigües exteriors a aquest. Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes ha realitzat el control d'accessos al port.

Protecció Civil de la Generalitat, que ha posat el Pla Especial d'Emergències per Contaminació de les Aigües Marines de Catalunya CAMCAT en Prealerta, ha desplaçat al lloc del simulacre un tècnic dels Serveis Territorials de Girona fent tasques d'observador, i el personal de guàrdia del CECAT hi ha participat realitzant les tasques de gestió de l'emergència.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...