Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Un nou camí a Olot per vianants i bicicletes unirà els barris de Sant Miquel i el Morrot

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  27/04/2017  -  14:28

En el ple d'aquest vespre, l'Ajuntament portarà a aprovació el conveni de cessió d'ús de les parcel·les per tirar endavant el projecte. És una de les accions del Pla Integral d'Accions de Millora de Sant Miquel


Aj.Olot

Aj.Olot




L'Ajuntament d'Olot ha iniciat el procés per adequar un camí que uneixi els barris de Sant Miquel i el Morrot. La Junta de Govern Local del passat 13 d'abril va aprovar el projecte i en el ple d'aquesta nit es portarà a aprovació la proposta del conveni per a la cessió de parcel·les que l'han de fer possible. Es preveu el pagament d'un lloguer de 6.000 euros l'any per poder disposar de 20.000 metres2 de terrenys del Mas Bufador per un termini de deu anys. El nou camí, de 757 metres de llargada, sortirà del costat del nou aparcament del carrer Rei Martí l'Humà -al barri de Sant Miquel- i arribarà fins al carrer Puigmal -al barri del Morrot-. El regidor d'Infraestructures, Josep Gelis ha explicat que "a més de condicionar el recorregut per a vianants i bicicletes (no per a vehicles motoritzats), també es faran instal·lacions esportives i de lleure per als joves que en aquests moments només disposen de la plaça de Sant Miquel".

L'adequació del camí entre Sant Miquel i el Morrot forma part de les accions del PIAM (Pla Integral d'Accions de Millora), que es decideixen i executen a partir de les peticions fetes pels veïns en el Consell del Barri. Els veïns van escollir aquesta actuació com a prioritària per millorar el pas de persones que es traslladen entre aquests dos barris, especialment per dirigir-se a l'IES Montsacopa.

L'objectiu del projecte és facilitar el pas per aquests terrenys (entre els volcans la Garrinada i el
Montsacopa) proporcionar un camí més segur, i agradable. Per aquest 2017, també preveu l'enderroc de dos habitatges del carrer de Sant Miquel. Els treballs, que es preveuen que siguin una realitat abans de la tardor, s'afronten amb els 150.000 euros de la partida que l'Ajuntament ha destinat al PIAM de Sant Miquel.

"Totes les actuacions formen part d'un treball iniciat l'any 2014 i que ens permet decidir pas a pas les millores que es realitzen al barri" ha explicat el regidor de Benestar Social i responsable del PIAM de Sant Miquel, Pep Berga. A la presentació que aquest matí s'ha fet al local del carrer Rei Martí l'Humà, que també s'ha millorat dins del PIAM, Berga ha afegit que "ho hem explicat en aquest moment perquè deixem de parlem de futur i mostrem realitats".

El procés participatiu de Sant Miquel "+B, Sumem des dels barris" és un procés participatiu que es va iniciar l'any 2014 per decidir, planificar i millorar Sant Miquel. La primera fase va consistir en una diagnosi que es va fer amb la col·laboració de persones que viuen al barri, entitats i ciutadania i que va permetre identificar les debilitats i potencialitats a nivell urbanístic, social, econòmic i ambiental. Els resultats de la primera fase va servir per planificar i redactar el Pla Integral d'Accions de Millora, que defineix les estratègies i les accions de millora.

Per poder dur a terme aquestes actuacions, temporalitzar-les i prioritzar-les, a principis del 2016 es va constituir el Consell de barri de Sant Miquel. La regidora de Barris, Mercè Traveria, ha recordat que "tothom hi pot participar, ja que és un òrgan obert a tothom que té ganes de contribuir a millorar el barri i que es troba de manera regular per poder decidir quines actuacions es duen a terme i amb quin ordre". Hi participen entitats del barri, veïns i veïnes i representants de l'Ajuntament d'Olot.

Durant aquest primer any d'activitat, amb un pressupost de 150.000 euros s'han aprovat i realitzat les accions següents:

- Aparcament al carrer Rei Martí l'Humà. S'ha comprat el solar que ha permès augmentar el nombre de places de pàrquing disponibles al barri.

- Pacificació i senyalització de la carretera de Les Feixes. És una carretera on conflueixen vianants, ciclistes i vehicles i es vol pacificar per fer-la menys perillosa i permetre desenvolupar el camí de vianants i bicicletes entre Sant Miquel i el Morrot.

- Millores parc dels Nius on s'ha col·locat nou mobiliari i s'ha condicionat l'entorn.

- Adequació del local del carrer Rei Martí l'Humà número 7-9. S'han unit dos locals
per convertir-los en un únic espai polivalent per entitats i persones del barri.

- Millora de la sonorització i il·luminació del teatre del casal de barri.

- Cessió d'una parcel·la al costat del casal de barri per fer-hi un hort urbà.

- Col·locació d'un parklet, una zona de descans a l'Avinguda Girona.

Altres actuacions realitzades al barri de Sant Miquel han estat la reobertura de la llar d'infants municipal i l'arranjament del passeig fluvial des del parc dels nius fins a la bàscula de Les Tries. També s'ha iniciat el procediment per a l'adquisició dels terrenys situats, entre el carrer Rei Martí l'Humà i Abat Racimir, per construir un nou ABS. La resta d'espai es posarà a disposició dels veïns de Sant Miquel que, en el Consell de Barri, decidiran la seva finalitat. Juan Correa, de la junta gestora de l'Associació de Veïns de Sant Miquel ha assegurat que "tot i que a vegades són actuacions costoses i lentes, es va avançant perquè, a llarg termini i amb la participació dels veïns, es configuri un barri diferent". Segons Correa, "per les característiques especials que té el barri és molt important que s'hi puguin desenvolupar les diferents accions del PIAM".

"+B Sumem des dels barris" és un projecte que s'anirà desenvolupant any a any i que la Generalitat inclòs a la Guia per dissenyar i executar processos participatius en l'àmbit municipal. El document inclou pautes i recomanacions per al disseny i gestió de processos participatius, a més de casos i exemples pràctics, entre els quals hi ha el PIAM de Sant Miquel. El PIAM de Sant Miquel forma part del Banc de Bones Pràctiques recollides per la Federació Catalana de Municipis i de la Fundació Carles Pi i Sunyer. Després dels bons resultats obtinguts al barri de Sant Miquel, l'Ajuntament ha decidit iniciar un Pla Integral de Millora Urbana al nucli antic d'Olot.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...