Notícies més llegides



+ Notícies


Girona

El programa La premsa a les escoles arriba a 661 alumnes de la província de Girona

+ Notícies  -  27/04/2017  -  14:57

Els alumnes han analitzat les diferents visions de la realitat que aporten els mitjans de comunicació, conèixer millor l'ofici dels periodistes, la seva funció i els seus valors


Deulofeu Figueres Premsa a les escoles

Deulofeu Figueres Premsa a les escoles




La vuitena edició del programa La premsa a les escoles ha acabat, un any més, amb una gran acollida per part dels 70 centres d'ensenyament i més de 4.000 alumnes de secundària de tota Catalunya que hi han participat. La iniciativa, que impulsen des del 2009 el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Obra Social "la Caixa" a través del seu programa eduCaixa, compta amb un pressupost de 25.000€ i pretén acostar als estudiants el món del periodisme i dels mitjans de comunicació.

Des de principis del mes de març, més d'una vintena de col·legiats/des de totes les demarcacions del Col·legi de Periodistes de Catalunya han impartit xerrades sobre la professió arreu del territori català. Així, a la província de Barcelona hi han participat 30 centres, a Tarragona, Lleida i Girona 10; i a les Terres de l'Ebre i la Catalunya Central, 5, respectivament.

eduCaixa, el programa educatiu de l'Obra Social "la Caixa" i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, comparteixen un objectiu comú: fomentar el coneixement dels mitjans de comunicació, promoure el respecte al pluralisme informatiu i crear consciència del paper que exerceixen aquests mitjans en una societat democràtica, lliure i plural. La iniciativa, a més, constitueix, avui més que mai, un recurs imprescindible de cara a conèixer i posicionar-se davant d'una realitat complexa, amb un alt grau de diversitat i en constant canvi.

Els periodistes escollits per realitzar aquesta tasca tenen una sòlida trajectòria professional que els permet transmetre la seva experiència i el seu coneixement sobre l'ofici i la importància que tenen els mitjans de comunicació en la nostra societat. Per això, en les sessions utilitzen exemples i casos pràctics amb diferents materials, com projeccions de vídeos, portades històriques de diaris i notícies recents.

661 alumnes de la província de Girona han participat a La premsa a les escoles a través de les col·legiades Terry Garcia i Lluïsa Fuentes, que s'han desplaçat a 10 centres de la província:

INS Montsacopa d'Olot
INS Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols
Institut Jaume Vicens Vives de Girona
INS El Pedró de l'Escala
INS Serrallarga de Blanes
INS Alexandre Deulofeu de Figueres
INS Llançà
Institut Olivar Gran de Figueres
INS Cap Norfeu de Roses
INS Cap de Creus de Cadaqués

Cada sessió compta amb una participació mitjana d'entre 40 i 80 alumnes que tenen l'oportunitat d'analitzar, entre d'altres temes, les diferents visions de la realitat que aporten els mitjans de comunicació, conèixer millor l'ofici dels periodistes, la seva funció i els seus valors. També s'inclou una part de taller pràctic, amb la premsa del dia i la implicació dels alumnes amb preguntes i elaboració de peces informatives, per entendre de forma directa el treball dels professionals de la comunicació.

Gran interès i valoració de les escoles
La nota mitjana de la valoració del programa La premsa a les escoles per part dels centres participants ha estat de notable alt, és a dir, la mateixa de totes les edicions anteriors de la iniciativa. Cada any, l'interès de les escoles augmenta i moltes sol·liciten repetir l'experiència. Els professionals implicats, tots col·legiats i col·legiades, avaluen força positivament les sessions, i destaquen l'interès que molts estudiants mostren per la professió i les diverses opcions formatives al respecte.

La dieta mediàtica dels adolescents i les fonts d'informació
Des de fa uns anys, els periodistes que realitzen aquestes xerrades han comprovat com la "dieta mediàtica dels adolescents", és a dir, les principals formes de comunicació i consum informatiu són les xarxes socials. En aquest sentit, des del Col·legi de Periodistes de Catalunya s'incideix darrerament en recordar les diferències entre canals d'informació i mitjans de comunicació avalats per la feina dels professionals, i s'insisteix en la importància de la procedència i rigorositat de les fonts d'informació de qualsevol notícia.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...