Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

Platja d'Aro celebra el proper diumenge 30 d'abril una nova edició del clàssic i tradicional Aplec de Sant Marc

Baix Empordà  -  26/04/2017  -  19:48

Organitza la festivitat el Centre l'Avenir Fanalenc amb la col·laboració de l'Ajuntament


 Aplec de Sant Marc

Aplec de Sant Marc




Platja d'Aro celebra el proper diumenge 30 d'abril una nova edició del clàssic i tradicional Aplec de Sant Marc, que se celebra a l'entorn de Fanals d'Amunt, nucli originari de la vila, de la mà de l'entitat local Centre l'Avenir Fanalenc -CAF- (www.cafplatjadaro.cat) amb la col·laboració de la regidoria de Dinamització Cultural de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i també de diversos establiments comercials del municipi.

L'activitat comença de bon matí amb una ofrena floral a la primavera amb l'elaboració col·lectiva d'un arc floral amb plantes i flors de bosc, i continua amb el concert-vermut amb La Banda El Caliu (13 h), dinar de germanor (14 h), 33è Concurs d'arrossades (14 h) amb premis i obsequis (cal cuinar-les íntegrament a la plaça amb gas butà -no és permès fer foc amb llenya o carbó-), jocs de cucanya per a petits i grans (16 h) i audició de sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona (17.30 h) -a la mitja part tradicional rifa del xai i lliurament de premis- abans del fi de festa amb cremat popular (19.30 h).

L'origen de la festivitat de Sant Marc és incert, però hi ha qui afirma que l'Aplec forma part de les tradicions d'arrel prehistòrica que l'Església va cristianitzar. A Sant Marc se l'ha invocat tradicionalment perquè protegeixi les collites més avançades, tant de les inclemències meteorològiques com dels atacs d'alguns insectes i altres plagues. L'espai de celebració de l'Aplec es troba situat als estreps de les Gavarres, envoltat de les antigues masies que formaven el primitiu nucli rural de Fanals d'Amunt, en un clar entre boscos i camps que és conegut com a plaça de Sant Marc, segurament per raó que antigament devia fer les funcions d'una veritable plaça. Curiosament però, malgrat el nom de la festivitat, no hi ha pels voltants, cap ermita o església dedicada a Sant Marc.

Durant tot aquest curs 2016-2017, també de la mà del CAF, Castell-Platja d'Aro hi ha participat per primera vegada en el cicle El Documental del Mes, extensió del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona, amb l'estrena mensual d'una pel·lícula documental internacional en versió original subtitulada en català (la propera Amateurs de l'espai, divendres 28 d'abril -20.30 h-). També com a novetat d'enguany, amb la col·laboració de Rialles de Catalunya ha programat un espectacle familiar -contes, màgia, titelles, animació-, un dissabte de cada mes. Alhora ha participat en la nova temporada de la Xarxa Gironina de Cafè Teatre, un circuit mensual d'espectacles teatrals de diverses tècniques, de petit format, per a públic adult, a càrrec de companyies locals professionals.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...