Notícies més llegides



Catalunya


Barcelona

Independentistes destacats critiquen l'ANC per participar en la Feria de Abril

Catalunya  -  26/04/2017  -  19:51

En un manifest reclamen que no formi part de la celebració organitzada per una entitat caracteritzada pels"aires de corrupció", l'"espanyolisme" i el "caciquisme"


Feria de Abril

Feria de Abril




La participació de l'ANC a la Feria de Abril ha aixecat molta polseguera a l'entitat independentista. Un grup d'independentistes històrics i membres destacats de l'Assemblea, com l'exvicepresident de l'ANC Jaume Marfany o l'impulsor de la consulta d'Arenys, Josep Manel Ximenis, signen un manifest contra la presència de la plataforma a la Feria de Abril de Catalunya amb la instal·lació d'una caseta al Fòrum de Barcelona i recorden "els aires de corrupció" de l'organització que impulsa la festa, la FECAC, a més de l'"espanyolisme" i "caciquisme" que l'envolta.

La carta oberta impulsada per l'associació Vibrant considera "inversemblant" la presència a la Fira de l'ANC, que és descrita com "el màxim referent popular de l'independentisme" i que defensa "fundar un nou estat sense els tics de corrupció i tractes de favor que han caracteritzat al llarg de la història l'Estat espanyol".

La FECAC, diuen els impulsors de la missiva, ha estat "un cau de pràctiques caciquils, recordant les "imputacions i condemnes" de l'antic president, Francisco Garcia Prieto, per la seva tasca a la federació i "el seu reconegut anticatalanisme furibund".

A més, assenyalen que l'actual responsable de la Federació d'Entitats Andaluses de Catalunya, Daniel Salinero, s'ha mostrat "obertament contra l'independentisme de manera barroera" i és "sospitós d'irregularitats en la nova adjudicació" de la fira.

Per tot això, el manifest es pregunta perquè si l'independentisme és "implacable" contra la corrupció i l'amiguisme a les institucions catalanes, "ara l'ANC fa els ulls grossos davant fets censurables de la FECAC". "O és que perdonem les males pràctiques als que ballen sevillanes però no als que ballen sardanes?", critica el text, que també signen l'escriptor Jordi Bilbeny o el llibreter gironí Joan Matamala.

Conclouen que cal que l'ANC s'abstingui de "donar aire a la corrupció i als enemics de l'independentisme que representa la FECAC" i a més, remarca que la presència de l'independentisme a la fira és "l'acceptació d'una impotència". "Com que no som capaços de fer atractiva la catalanitat en segons quins ambients, intentem fer-nos simpàtics a còpia de dir que tot és cultura catalana i al final trobarem normal acceptar que és tan nostrada aquesta Feria com els castellers", diuen.


Autor: Redacció


Arxiu adjunt

Carta Oberta





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...