Notícies més llegides



+ Notícies


Campllong

Diada multitudinària a la Fira de la Primavera de Campllong

+ Notícies  -  24/04/2017  -  22:56

Campllong un any més s'ha convertit aquest cap de setmana en la capital del món rural


Fira de la Primavera de Campllong 2017

Fira de la Primavera de Campllong 2017




L'organització calcula que unes 25.000 persones vingudes de les nostres comarques i també d'arreu de Catalunya, han passat al llarg de tot el cap de setmana, pel recinte firal de Campllong. Tot i la quantitat d'activitats que tenen lloc en una diada com Sant Jordi arreu de Catalunya, Campllong ha pogut comprovar que té un nombrós públic fidel que és un seguidor habitual de la seva Fira.

Tots els visitants han pogut gaudir de les mostres, exposicions, activitats i exhibicions que l'organització havia preparat per a l'edició d'enguany. La mostra firal, plenament consolidada ha acollit durant tot el cap de setmana unes 150 parades de productes artesans així com una seixantena d'estands comercials, interiors i exteriors de sectors diversos com l'alimentació, serveis, parament de la llar, maquinària agrícola i industrial, utillatges, vehicles..., Els expositors/comerciants han valorat molt positivament la seva participació en la fira.

Enguany el dia fort de la fira, ha caigut en Sant Jordi, fet que ha ajudat a fer encara més festiu el certamen que s'ha omplert de roses i llibres, per tal que el visitant pogués complir amb la tradició tot visitant la fira.

L'acte destacat de la jornada sense dubte ha estat el Concurs Català de la Raça Frisona, que ha aplegat prop d'un centenar de caps de bestiar procedents de 21 explotacions d'arreu de Catalunya. Aquest és un concurs amb molta tradició a Campllong, ja que es va celebrant des de la 1a edició de la Fira ara fa 35 anys. La professionalitat i dedicació de l'organització i el fet que les comarques gironines apleguin a la majoria d'explotacions de vaques frisones de Catalunya, fan que el concurs gaudeixi de molt bona salut, i que per 2a vegada, la Federació de Frisona de Catalunya hagi volgut celebrar el Concurs Nacional de Frisona a Campllong. La primera vegada que es va celebrar el Concurs Nacional a Campllong va ser l'any 2010.

El Secretari General d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, David Mascort, la directora general d'agricultura i ramaderia, Teresa Masjoan, el diputat de la Diputació de Girona i president de Semega, Carles Salgas i el subdirector de ramaderia, Joaquim ha compartit una estona amb els ramaders participants en el 20è concurs CATALÀ de raça frisona Fefric - 35è concurs morfològic de vaques de raça frisona Fira Comarcal de Primavera i han fet l'entrega de premis als animals guanyadors i als seus manejadors. La Sra. Masjoan ha fet entrega del premi "Gran Campiona de Catalunya (Vaques)", que se l'ha endut un magnífic exemplar (MIJAQUI DORITA JASPER ET) de l'explotació ramadera CAL MARQUET CAL MARQUET (AFAUC) de A.F. Alt Urgell i Cerdanya

Des de primera hora del matí hi ha hagut una gran afluència de visitants, sobretot famílies, que han pogut gaudir tant de la Fira Multisectorial, com de les diferents activitats organitzades. A banda del concurs morfològic de vaques de raça frisona, un dels altres concursos que es mantenen des dels inicis de la fira és el 35è concurs de treball monogràfic de ramat amb gos d'atura català, que ha comptat amb un nombrós públic curiós per veure treballar el pastor i el gos amb el ramat.

Durant el matí també s'ha dut a terme la trobada de cotxes clàssics, el concurs social d'enganxe, el torneig de bitlles catalanes o la trobada de plaques de cava. A la tarda els visitants han observat curiosos l'exhibició de tallar troncs, la segona part del concurs social d'exganxe de carruatges amb cavalls i la ja tradicional exhibició debatre, amb maquinària antiga i tractors lanz tal i com es feia abans. Per cloure aquesta edició hi ha hagut una exhibició de balls country a càrrec dels alumnes de Campllong i l'actuació de la colla gegantera de Campllong que han fet un recorregut pel recinte firal.

Una fira plenament consolidada com a veritable aparador de l'activitat econòmica i social, però no solament del municipi de Campllong i rodalies, sinó de tota la província, doncs tota la vitalitat econòmica, social i cultural s'ha mostrat a l'espai dedicat, com cada any, a la Fira Comercial i Carpa coberta, en les parades de venda de productes artesans, demostració d'oficis artesanals, exposicions de maquinària agrícola antiga, exposicions de maquinària agrícola i industrial i mercat d'ocasió, amb expositors d'arreu de Catalunya.

L'organització celebra la gran afluència de públic i l'èxit d'activitats com les jornades gastronòmiques del cargol "Encargola't", la zona infantil on els més petits hi han s'han divertit molt i també el tren turístic habilitat per a visitar el museu del camp. Iniciatives totes elles que de ben segur tindran continuïtat en les properes edicions.

L'Organització també agraeix la seva implicació a tots els participants i visitants i molt especialment a totes aquelles persones que col·laboren desinteressadament en l'organització de la fira, fent possible que un altre any la Fira Comarcal de Primavera de Campllong hagi estat un gran èxit.


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...