Notícies més llegides



Catalunya


Catalunya

Societat Civil Catalana explicarà en diverses ciutats d'Espanya què està passant a Catalunya

Catalunya  -  21/04/2017  -  14:27

Es realitzaran diverses conferències en algunes ciutats d'Espanya, amb la intenció d'explicar la visió de l'entitat en relació al procés independentista impulsat per la Generalitat


SCC

SCC




Societat Civil Catalana ha presentat aquest divendres la seva nova campanya titulada 'Què està passant a Catalunya?', en què es realitzaran diverses conferències en algunes ciutats d'Espanya, amb la intenció d'explicar la visió de l'entitat en relació al procés independentista impulsat per la Generalitat.

El vicepresident de l'associació, Àlex Ramos, ha assegurat que el missatge que vol transmetre Societat Civil Catalana "costa que arribi a la resta d'Espanya". Per aquest motiu l'entitat ha decidit traslladar-se i començar aquest cicle de conferències a Madrid el proper dimarts, dia 25 d'abril, on intervindran l'exministre del PSOE i expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell; la vicesecretària general d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy; el portaveu del Grup Parlamentari de Ciutadans, Juan Carlos Girauta; i l'historiador i periodista, Fran Carrillo. "Volem que els ponents donin una resposta clara i contundent sobre el tema que plantegem", ha explicat Ramos, tenint en compte que "hi ha hagut molta propaganda política pública" a favor de les tesis independentistes i "no estem disposats al fet que aquesta situació segueixi endavant, perquè no correspon amb la realitat que es viu a Catalunya".

En aquest sentit, el vicepresident, José Domingo, ha deixat clar que a Catalunya "tenim un govern que no treballa per a tots els catalans, sinó només per als que defensen la secessió" i per aquest motiu cal "explicar a tota Espanya" el que està passant a Catalunya.

Sant Jordi

D'altra banda, el president de Societat Civil Catalana, Mariano Gomà, ha anunciat que l'entitat col·locarà una carpa informativa el dia de Sant Jordi (diumenge) a Plaça Catalunya, tal com va fer l'any passat i que durant tot el dia, a més del mateix president (de 11:00 a 12:00) estaran els següents autors signant els seus respectius llibres: Dolores Agenjo i Jesús Rul (de 11:00 a 12:00); Joan López Alegre i Félix Ovejero (de 12:00 a 13:00); Núria Amat i Teresa Freixes (de 13:00 a 14:00); i Vicente Serrano i Adolf Tobeña (de 17:00 a 18:00). A més ha assegurat que amb la instal·lació d'aquesta carpa l'associació pretén seguir demostrant que "Catalunya és Espanya".

Fira d'Abril

José Domingo, per la seva banda, ha anunciat que Societat Civil Catalana col·locarà una carpa a la Fira d'Abril, que estarà situada al costat de les casetes del PSC i Ciutadans, i que un dels grans objectius de l'entitat és reivindicar la pluralitat que hi ha a Catalunya, de manera que, malgrat que la Fira té un gran component festiu, "tenim intenció d'establir algun tipus de debat".

Referèndum unilateral

En relació a l'acte celebrat aquest divendres al Palau de la Generalitat, José Domingo ha assegurat que "perjudica la convivència entre tots els catalans" perquè "el pas que ha donat avui" el govern de la Generalitat demostra que té la clara intenció de ser "desobedient i insubmís". "Entenem que això el situa al marge de la llei", ha afirmat. A més, ha recordat que "hi ha una majoria democràtica a Catalunya i l'ordre constitucional no permet fer un referèndum d'aquestes característiques" i que "tenim un estatut de Catalunya que no es pot obviar".

Àlex Ramos, per la seva banda, ha assegurat que "l'acte d'avui és l'enèsima posada en escena de la Generalitat respecte al procés separatista, emprant, en aquesta ocasió, el victimisme" i ha afegit que "s'està acabant el temps, per això volem explicar el que està passant a Catalunya en diverses ciutats d'Espanya".


Autor: Redacció





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...